Ak chcete byť úspešný, musíte prikladať väčší dôraz na reč vášho tela. Pri komunikácii je to rovnako dôležité, dokonca dôležitejšie ako hlasový prejav, pretože reč tela podvedome vyjadruje ako sa naozaj cítite, čo slová niekedy nemusia. Od počiatku, kedy si ľudia začali tento fakt uvedomovať, pracujú na zdokonaľovaní reči tela a rovnako aj na schopnosti prečítať ju na druhých. Riadením sa podľa týchto bodov v každodennom živote zaznamenáte nárast vášho úspechu, bez toho, aby ste pri komunikácii museli povedať čo i len jedno slovo.

1. Usmievajte sa keď je to vhodné

Niektorí tomu hovoria zásada, ja tomu hovorím základ. Všetci vieme, že usmievanie sa je skvelý spôsob pri získavaní dôvery, napriek tomu je dôležité vedieť, kedy je to vhodné. Napríklad, keď stretnete niekoho nového, alebo odpovedáte šéfovi, vtedy je vhodné sa usmievať. Keď však v práci riešite, že ste nenaplnili mesačnú kvótu alebo problém vo vzťahu, usmievať sa určite neodporúčam. Úsmev v nevhodnú dobu môže dokonca prezradiť veľa o nedostatku sebadôvery. Vedieť, kedy sa usmiať je preto veľmi dôležité.

2. Dbajte na pevný stisk ruky

Ak existuje niečo na svete, čo poukazuje na slušnosť, keď sa s niekým stretnete, tak toto je jedna z vecí. Napríklad pri stretnutí, keď slabo potrasiete rukou, môže to naznačiť, že ste slabá osoba a slabí ľudia bývajú zriedka úspešní. Pracovný pohovor, biznis stretnutie, alebo stretnutie s potencionálnymi obchodnými partnermi, všade je dôležité potrasenie si rukou. Avšak netreba to preháňať, aby sa z toho nestala súťaž, kto bude mať pevnejší stisk.

Tip: Keď si idete s niekým potriasť rukou, natočte vaše zápästie tak, aby bolo málinko navrchu od ruky druhej osoby – podvedome tak prejavíte dominantné postavenie.

3. Neprekrývajte si tvár alebo krk dlaňami

Poznáme to všetci. Ako keby to bol nejaký univerzálny prejav úzkosti. Dávate tak najavo obavy z toho ako vás vnímajú druhí. Pamätajte, že ak dôverujete v samého seba, iní budú vo vás veriť tiež, často krát aj ak sú šance naklonené proti vám.

4. Nebuďte prikyvovač

Určite je skvelé dokázať si rozumieť s ľuďmi alebo so svojim šéfom v práci, ale naopak je škodlivé predstierať, že s niečím súhlasíte aj keď nesúhlasíte. Napríklad, zamestnanec, ktorý svojmu šéfovi prikývne aj vtedy, keď to nie je pravda. Ak chcete niečo v živote dokázať, tak by ste sa nemali báť ukázať svoju zvedavosť alebo zmätený výraz vašej tváre, keď práve s niečím nesúhlasíte alebo sa vám to nepozdáva. Nakoniec môžete so svojim nápadom prekvapiť šéfa, ktorý bude zaskočený, a zároveň potešený akého skvelého človeka má vo firme.

5. Dbajte na správne držanie tela

Zlé držanie tela je často výsledkom zlého životného štýlu. Či už je to sedavou prácou, zlými návykmi alebo nedostatkom športu. Nie len, že je to zlé pre vaše zdravie, ale aj pre váš vzhľad, a to ako pôsobíte na ľudí. Pre ostatných je veľmi ťažké, aby vo vás videli nejaký vzor alebo autoritu, keď nemáte dobré držanie tela.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup