Byť tak viac obratný a teraz nemám na mysli len fyzickú obratnosť, aj keď tá by bola skvelá tiež. Ja mám skôr na mysli byť pripravený spraviť rýchlu zmenu vo vašom živote a vo vašom sústredení.

Ak ste schopní rýchlo zmeniť smer, sústrediť sa na niečo iné a dostať sa na stopu, máte základné predpoklady stať sa agilnejší. Budete tak  môcť  lepšie narábať s vašimi nápadmi a príležitosťami a samozrejme budete môcť tieto nápady rýchlo posúvať vpred.  Ale ľahšie sa hovorí ako koná. Ako sa môžete stať viac agilnejšími? Čo ak to jednoducho v nás nie je?

Dá sa to! A preto som si pre vás pripravil pár rád, ktoré vám pomôžu na ceste za obratnosťou.

Oddanosť

Predstavte si, že máte myšlienku, na ktorej pracujete. Aby ste úspešne dosiahli svoje ciele,  stávate sa slepými a tak silno sa sústredíte na jednu vec, že dáte bokom všetky vaše sny.  Tým  však strácate všetky možné iné príležitosti, ktoré sa vám stavajú do cesty. Vzniká to zvyčajne preto, že nie ste ochotní alebo schopní zmeniť smer alebo pohľad na iné príležitosti, ktoré majú potenciál, pretože sústredím sa stále oddávate na jednu myšlienku.

Pokúšať sa prehnane oddať novým nápadom a veciam nielenže vedie k nešťastiu, taktiež vám to bráni zmeniť smer a tým pádom radšej prehliadnete množstvo iných skvelých príležitostí na vašej ceste.

Majte otvorenú myseľ

Tento bod je rozšírenie oddanosti. Jedného dňa sa zbavíme prehnanej oddanosti a budeme viacej otvorení prijať nové nápady a iné smery, ktoré nás možno spravia oveľa viac plnohodnotnejšími a lepšími. K tomu aby ste mali otvorenú myseľ je treba byť ochotný načúvať ľuďom a vypočuť ich nápady, ktoré vás prinútia zamyslieť, zasmiať sa alebo prevrátiť oči. Ak budete mať dostatočne otvorenú vašu myseľ budete schopní prijať informácie, prebrať ich vo vašej hlave, prebádať, vyhodnotiť a hneď potom spraviť rozhodnutie. Príliš rýchlym odmietaním sa môžete pripraviť o skvelé príležitosti.

Robte veľa malých zmien

Veľa z nás vrátane mňa je posadnutých dokonalosťou. Držíme veci schované za dverami až dovtedy kým sme si nie istý, že sú pripravené, aby sme ich vytiahli na svetlo sveta. Nie sme totiž pripravení aby nás druhí súdili na základe toho, s čím sme prišli. Čím skôr si uvedomíte, že nič nie je vždy perfektné tým bohatší budete.

Je fajn čakať dovtedy kým máte všetko perfektne hotové, ale čo ak to nie to čo všetci ostatní chceli? Čo keď sa očakávania ostatných medzitým zmenili?

Chopte sa šance

Zmena môže byť pre niektorých ľudí veľmi odstrašujúca. Niektorí ľudia sa totiž cítia veľmi pohodlne a bezpečne, ak môžu počítať s predpovedateľnou istotou každého dňa. Ak ste jeden z týchto ľudí – Dobre. Ale k tomu aby ste sa stali viacej agilnejšími v živote alebo v práci, musíte byť ochotní vystúpiť z vašej zóny pohodlia a chopiť sa šance. Nestane sa to za noc. Určite to bude trvať nejaký čas, ale môže sa to podariť.

Začnite ešte dnes a skočte po každej príležitosti na zmenu,  ktorá sa vám postaví do cesty. Ako so všetkým, čím častejšie to budete robiť, tým skorej sa to stane zvykom a vy sa stanete oveľa úspešnejšími. Neustálym chytaním šance za pačesy je oveľa pravdepodobnejšie, že zvýšite vašu produktivitu a efektivitu. Začnite ešte dnes. Prevezmite iniciatívu a urobte nejaké premyslené zmeny vo vašom živote.

Agilita je skvelá vlastnosť, ktorá vás môže doviesť k oveľa zaujímavejšiemu a bohatšiemu životu. Budete tak oveľa lepšie schopní zvládať problémy, ktoré sa vám postavia do cesty. Byť agilný vám pomôže udržať náskok pred konkurenciou. Dovolí vám urobiť rýchle rozhodnutia a odpovedať včas za každých okolností.

Patríte medzi agilných ľudí? Čo myslíte, aké ďalšie nápady by mohli pomôcť ostatným stať sa oveľa viac horlivejšími v živote?


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup