Máte poňatia koľko hodín počas dňa sedíte? Osem? Desať? Dvanásť? Je to jedno, je ich veľa. Bohužiaľ, moderný človek trpí nedostatkom pohybu. Veľa z nás cestuje po sediačky do práce, tam sa väčšinu času hrbíme na kancelárskej stoličke a keď prídeme večer domov, sadneme si za jedálenský stôl alebo rovno vhupneme do pohodlného kresla pred televízorom.

Iste, je to pohodlné, na druhej strane však nezdravé. Z prílišného sedenia priberáme na váhe, stúpa riziko vzniku cukrovky, ochabuje nám svalstvo, hrozia problémy s chrbticou, hemeroidy a tiež rôzne srdcové choroby.

Faktom je, že viacej kalórií ako pri sedení spálime aj žuvaním žuvačky.

Je jedno či športujete alebo nie, mali by ste sa častejšie hýbať a menej sedieť. Najmenej každých 45 minút vstať, ponaťahovať sa aspoň na päť minút a trocha vytriasť nohy. Pre začiatok to určite stačí. Možno máte niečo, čo potrebujete okopírovať alebo vytlačiť. Alebo sa len prejdite do kuchynky a doprajte si kolečko okolo pracovne.

Koho nepresvedčili tieto fakty, prezrite si nasledujúcu infografiku. Dozviete sa v nej ako správne sedieť a mnoho iných zaujímavostí.


Priznám sa, že pri vytváraní tejto infografiky som presedel dobrých 50 hodín. Snáď mi to moje zdravie odpustí, robil som to pre vás. Zaujíma ma váš názor, či sa vám to páčilo a či v tom do budúcna pokračovať. Preto budem rád, ak mi zanecháte komentár so spätnou väzbou.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup