Pokúšate sa dotlačiť k tomu, aby ste boli viacej produktívni? Nedokončujete stále toľko práce, ako by ste si predstavovali? Ste z toho stále trocha vystresovaní?

Keď sa povie produktivita, v našom slovníku používame veľa slov typu „Mal by som“.  Vždy som si akosi dával vyššie ciele a svojim spôsobom sa považujem aj za workoholika.

Keď sa tak pozerám spätne na svoj život, vždy začnem robiť niečo, čo mám rád a potom skončím tak, že to úplne znenávidím, pretože sa do toho nútim viac ako chcem a viac ako potrebujem.

V  týchto záležitostiach existuje akýsi správny pomer. Ísť príliš rýchlo nie je o nič lepšie ako ísť veľmi pomaly. Trvalo mi nejakú chvíľu, kým som pochopil, že urobiť všetko naraz, je úplne v poriadku.

Je úplne v poriadku, ak sa práve v tejto dobe nenachádzate tam, kde chcete. Treba si uvedomiť, že celý tento proces je to, o čo v živote ide.

A to je dôvod, prečo vám neustále odporúčam nasledovať to, po čom najviac túžite. Dosahovanie nejakých cieľov je fajn, avšak vychutnávať si celý proces je to, čo to robí odlišným.

Eliminácia 

Keď pracujem na Biznisblogu, snažím sa eliminovať 95% všetkých úloh.

Nevenujem sa toľkým stránkam ako predtým a trávim menej času na sociálnych sieťach.

Nemusíte robiť všetky veci, ktorým sa venujete. Často ak spravíte krok vzad a pozriete sa na váš život, uvidíte, že môžete eliminovať množstvo vecí, ktoré do vášho života neprinesú žiadnu zmenu.

Eliminácia znamená povedať nie projektom, ktoré s vami nezarezonujú. Eliminácia znamená, že sa stotožňujete s tým, že budete robiť menej, ale odvediete viac práce.

Sústredenie

Po eliminácií získate sústredenie. Ak by som pri práci na Biznisblogu neeliminoval úlohy tak, ako sa len dá, nikdy by som nič nestihol.

Každý deň keď vstanem viem, že jednou z vecí, ktoré mi treba spraviť je, že sa musím venovať stránke. Tak získavam vo veciach jasno a eliminujem odkladanie práce.

Keď cítim, že je toho na mňa veľa, vezmem si pero, kúsok papiera a vždy predtým, ako sa vyberám do postele, napíšem si na papier tri úlohy, ktoré ma na ďalší deň čakajú.

Pamätajte si, dokonca aj ak robíte niečo, čo vás baví, ak pracujete príliš tvrdo, je pravdepodobné, že každú chvíľu sa pri niečom zaseknete.

Menej je niekedy viac

Vždy som bol veľmi trpezlivý. Samozrejme, nemôžem sa dočkať kým dokončím nejaké veci, ale uvedomujem si, že žiadny koniec neexistuje.

Spravíte jednu vec a vždy sa objaví niečo iné.

Podobné som to mal aj pri pokri. Zo začiatku som chcel nazbierať určitú sumu peňazí. Avšak keď som ju nazbieral, chcel som stále viac a viac.

Tento cyklus nikdy nekončí. Je to spôsob akým fungujú naše mysle. Preto si občas pripomeňte, že je niekedy lepšie mať menej, pracovať menej a viac odpočívať.

Základná ingrediencia 

Ak si chcete užiť život a niečo aj dokončiť, musíte odpočívať. Činy a odpočinok sú dve strany tej istej mince. Ani jedna nemôže žiť bez tej druhej.

Ak dlhšiu dobu tvrdo pracujete, naplánujte si aj nejaký odpočinok. Neskáčte hneď na ďalší projekt.

Produktivita neznamená, že musíte pracovať, pracovať a pracovať. Znamená to, že sa musíte sústrediť na 20% vecí, ktoré vám prinášajú 80% výsledkov.

Počúvajte vaše srdce, dýchajte a oddychujte.

Zostaňte úžasní!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokDvaja vlci
Ďalší článokSkrytá sila úsmevu
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!