Chcete zmeniť svoj život a byť šťastnejší? Šťastie možno znamená odomknutie vášho väčšieho potenciálu, zvýšenie kvality života, alebo pochopenie svojich životných snov.

Už ste si prečítali mnoho článkov alebo kníh o osobnom rozvoji. Aj napriek tomu, že pozorne čítate, často sa ocitáte úplne na začiatku. Jednoducho ste stratení. Moja mama mi často hovorieva, že dobrá myseľ je čistá myseľ. Len, ako to často býva, práve očistiť myseľ robí ľuďom najväčšie problémy.

Uvažovali ste teda niekedy nad tým, že je to práve vaša myseľ, ktorá sabotuje cestu za šťastím? Myseľ nemusí byť jediným vinníkom, dokáže však nami poriadne zatriasť.

Všetko sa však môže zmeniť, keď sa naučíte, ako rozpoznať triky vašej mysle. Práve na základe toho si dokážete vytvoriť správne zmýšľanie. Zamerajte sa na nasledujúce  navonok neškodné myšlienky a všimnite si, či aj na vás vaša myseľ skúša niektoré z týchto trikov.

Odteraz budem robiť všetko, čo je v mojich silách.

Ako často sa vám stáva, že sa sami nútite myslieť pozitívne, najmä po nejakej nešťastnej udalosti? Platí to aj pre situáciu, kedy spozorujete niečo veľmi inšpirujúce. Tlak niekedy poskytuje prvotný krok, ale rozkazovať si, že budete robiť všetko, čo je vo vašich silách, vám veľmi na flexibilite nepridá. .

Väčšina z nás verí tomu, že keď chceme vykonať dôležité zmeny, musíme urobiť obrovský skok. Čo však, ak máme zlý deň? Energia sa náhle vytratí, všetko vyzerá sivo a nedá sa z toho vyhovoriť. Cítite zlyhanie.

Dôležité je uvedomiť si, že zmeny vyžadujú čas a vytrvalosť. Robte tak radšej menšie kroky a nechajte si miesto na poučenie sa z vlastných chýb.

Jednoducho musím byť viac ako…

Je úplne normálne, že sa chcete podobať tým, ktorých obdivujete. Problém však vzniká, keď si prajete byť ako oni.

Ak sa až príliš zamotáte do toho, že chcete byť ako niekto iný, zabudnete na to, kým vlastne ste. Vaše potreby, hodnoty, charakter a celková cesta.

Učte sa od vašich vzorov a adaptujte si idey, ktoré vám sedia. Nezabúdajte však na svoj hlas. Získanie sebapoznania a sebaúcty má nevyčísliteľnú hodnotu v budovaní dlhotrvajúceho šťastia.

Budem sa riadiť tým, čo vravia experti.

Je ľahké veriť tomu, že rady expertov vám zabezpečia šťastie. O to väčší vplyv na vás majú, keď ste na dne.

Experti podávajú ponaučenia z ich vlastných skúseností. Rady sú užitočné, ale fungujú len ako určité náznaky, nie odpovede. Iba vaše osobné skúsenosti vás dokážu stmeliť a na ich základe ste schopní uvedomiť si svoje možnosti. Skúsenosti vám dokážu, na čom vám naozaj záleží.

Som tak zaneprázdnený. Neskôr si na seba určite nájdem čas.

V dnešnej dobe sa väčšina ľudí rado vyhovára na fakt, že sú až príliš zaneprázdnení. Ak aj vy takto žijete, hľadanie času vám bude pripadať stále viac a viac nemožné. Pravdepodobne budete obviňovať vaše záväzky z toho, že vás oberajú o čas.

Je to naozaj tak nemožné nájsť si na seba čas? Ste skutočne vyťažení, alebo sa len vyhovárate?

Zamerajte sa na svoj rozvrh a na základe priorít si vyčleňte trocha času len pre vás. Ak strávite čas len pre seba, uvidíte, že obohatené budú aj všetky ostatné činnosti.

Som príliš unavený. Potrebujem pauzu.

Možno si vyčleníte čas pre seba, ale nechcete o ničom intenzívnejšie popremýšľať. Pauzy vám nabijú myseľ. Avšak, existuje aj situácia, keď ich máme až moc. V tomto prípade sa pauza stáva výhovorkou pre únik.

Premýšľanie nad vašimi životmi by nemala byť žiadna fuška. Skúste to realizovať najmä vtedy, keď nemusíte riešiť plno iných vecí. Pre začiatok si stačí vyčleniť 10 minút a pouvažovať nad tým, čo robíte, prečo to robíte a čo vás urobí šťastnejšími? Stojí to za to.

Ostatní majú viac šťastia ako ja.

Nešťastie je populárnou formulkou pre vlastné uspokojenie, najmä, keď nie sme schopní pochopiť, prečo nedostávame to, čo by sme chceli. Je to určitá forma komfortu, ktorá dokáže dočasne zmierniť bolesť, ale u ostatných môže vytvárať odpor.

Prečo dávať svoj život do rúk náhode? Osobne si myslím, že každý je strojcom svojho vlastného šťastia. Spravte prácu, ktorá je nevyhnutná, pretože náhoda vám do budúcna nedokáže zabezpečiť šťastný život, vy sami však áno.

Viac si dôverujte, pretože vaše ciele si to vyžadujú. Vaša energie, vášeň, rozhodnutie.

Nemôžem sa dočkať dňa…

…keď budem vo svojom živote šťastnejší…keď budem úspešný…keď budem zdravší…keď nájdem zmysel svojho života.

Fantazírovanie je do istej miery prospešné. Vyvoláva kreativitu a prínosná je aj vizualizácia, ktorá predstavuje to, kde chceme byť. Problém je však vtedy, keď preto nechceme nič spraviť.

Nežite lepší a šťastný život len vo svojej hlave. Dobré veci prichádzajú za tými, ktorí o ne usilujú.

Jasné, že sa tak nestane cez noc. Môžete zažiť niekoľko nepodarených štartov. Priznajme si, že vždy je hrozba zlyhania. Nevzdávajte sa a skúšajte znova. Ak sa to nedá, prejdite na niečo iné. Život je presne o tom, že zažívate dobré aj zlé. Stretávanie nových ľudí, poznávanie myšlienok a objavovanie nových miest.

Čas je vzácny, takže sa vžite do súčasnosti a pracujte na sebe.

Chcete byť šťastní? Dôverujte v seba.

Teraz, keď poznáte pasce, môžete sa im bezpečne vyhnúť. Všetko čo pre vás ostalo je to, v čo naozaj veríte a sami aplikujete. Vaša myseľ pri vás bude v dobrom aj zlom. Ak chcete, aby pracovala pre vás a nie proti vám, musíte nájsť dôvody prečo si veriť.

Buďte voči sebe uvedomelí, úprimní a spravodliví. Vy sami ste sprievodcom na ceste za šťastím. Hor sa do toho!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup