hranie-hierV dnešnom článku budem hľadať výhody pre niekoho v zdanlivo na prvý pohľad zatratených činnostiach. Internet je útočiskom mnohých ľudí. Niektorí ho využívajú na získavanie informácií, tí zdatnejší si vďaka nemu vedia slušne zarobiť. Stále by som však dal ruku do ohňa za to, že internet využíva väčšina ľudí na odpočinok a zábavu.

So zábavou je úzko späté aj hranie hier, ktoré najmä vďaka internetu nabralo vo svete nevídané rozmery. Priznám sa, že patrím k ľuďom, ktorí keď počujú slovné spojenie „hrať hru“ prebehne im mráz po chrbte nad množstvom premrhaného času, ktorý by sa dal využiť oveľa lepšie a užitočnejšie.

Z môjho laického a doposiaľ hraním hier nie príliš ovplyvneného pohľadu rozlišujem dva druhy hrania sa prostredníctvom internetu.

Kasíno hry

Kasína sú výnosný biznis, preto nečudo, že sa im veľmi dobre darí aj na internete. Na hranie hier v kasínach treba zmes odvahy, adrenalínu a šťastia, a práve tieto faktory neustále lákajú nespočetné množstvo ľudí.

Niektorí v tom vidia odpočinok, iní zábavu, tí šťastnejší si môžu dokonca slušne privyrobiť. Treba sa však vedieť ovládať a neprepadnúť hazardu, pretože potom to môže skončiť veľmi zle, ale k tomu sa asi nemusím vyjadrovať.

Dnes sa chcem pozrieť na tieto hry hlavne z pozitívnej stránky a nájsť v nich nejaké výhody.

Casino hry sú pre väčšinu ľudí najmä o šťastí. Napríklad taká ruleta alebo goodgameempire.eu sú čisto záležitosťou šťastia.

V kasínach však nájdete aj hry, pri ktorých keď spojíte skúsenosti s dávkou vedomostí, môžete si šťastie výrazne nakloniť na svoju stranu. A práve tu sa dostávam k obľúbenej kartovej hre – Poker – Texas Holdem.

Keďže internet je už súčasťou skoro každej domácnosti, Texas Holdem si už môže zahrať každý, kto má pripojenie na internet. Táto hra sa od väčšiny hazardných hier líši tým, že tu môžete zapájať aj vedomosti.

Niekto sa možno ohradí a povie, že je to iba o šťastí. Prečo potom dokážu vrcholoví hráči neustále potvrdzovať svoje umiestnenia v turnajoch a zarábať naozaj slušné peniaze? Nepovedal by som, že je to vďaka šťastiu. Šťastie je samozrejme v tejto hre veľmi dôležité, ale vďaka matematike, vhodne zvolenej stratégií a trpezlivosti si môžete to „šťastie“ prikloniť na svoju stranu. Takže poďme k výhodám.

Trpezlivosť

Tí najlepší hráči pokru sú veľmi trpezliví ľudia a čím viac poker hráte, tým si vašu trpezlivosť precvičujete ešte viac. V pokri je totiž veľmi dôležité počkať si na správnu chvíľu a preniesť si túto vlastnosť aj do bežného života nie je určite na škodu.

Bystrosť

Vypočítať si rýchlo šance na to, že vám príde práve potrebná karta si vyžaduje poriadne premazanie mozgových závitov. Hraním pokru a zasvätením sa do tajov jeho matematiky si nielen výrazne zvyšujete šance na úspech, ale zároveň sa stávate oveľa viac bystrejším človekom.

Príjem

Ak úspešne skombinujete predchádzajúce body, je veľká šanca, že sa stanete úspešným hráčom pokru a zabezpečíte si slušný príjem. Niektorí dokonca taký, že sa poker stane vašim chlebodarcom.

Klasické hry

Medzi tieto hry patria bežné hry ako RPG, stratégie a rôzne iné žánre, pri ktorých sa môžete spoločne s vašimi online priateľmi podieľať na plnení nejakých misií, získavaní bodov, levelov a rôznych iných ukazovateľov, ktoré vyjadrujú akúsi mierku kvality vášho počínania si v hre. Sú to tie hry, pri ktorých sa zo zadku neodlepíte aj celý deň a matky, priateľky a všetci blízki sú väčšinou odsunutí na druhú koľaj, pretože vy si potrebujete dokončiť level. Priznám sa, že pre toto nemám pochopenie ani ja a tí, ktorí sa hrajú moje pochopenie ani nepotrebujú, lebo im je ukradnuté.

Kde sú ale výhody?

Všetko to záleží od osobnosti. Ak vie človek svoje chute hrať uregulovať na prípustnú úroveň a neprepadá prílišnému ošiaľu, pár by sa ich určite našlo.

Relax

Každý z nás potrebuje po dni v práci nejako vypnúť. Niekto nadáva na šéfa, niekto ide športovať, niekto sa stresuje a hráči sa hrajú. Pre hráča je hranie sa akýsi únik od reality (a stavím sa, že väčšina z nás by tiež potrebovala niekedy aspoň na chvíľu nejaký únik z reality). A ak si popri pár hodín hrania hier nájdu čas aj na rodinu, priateľov a domácnosť, myslím si, že im v tomto prípade nie je čo vyčítať.
Veľkou a neodškriepiteľnou výhodou hrania je vedieť sa uvoľniť, zrelaxovať, prísť na iné myšlienky a v časoch keď sa zdá, že sa človek nemá na čo tešiť, poskytuje hra dokonalé virtuálne útočisko.

Reakcie

Pri niektorých druhoch hier musí hráč reagovať v krátkom čase na množstvo podnetov, čím sa dajú vybudovať závideniahodné reflexy.
Myslím si, že v tomto prípade nie je čo dodať. Poznám veľa šikovných študentov a ľudí, ktorých reflexy a schopnosť reagovať niekoľkonásobne vynikajú nad ostatnými. Hráči, ktorí v rôznych logických a matematických úlohách tromfnú aj tých najlepších študentov.

Cudzí jazyk

Väčšina online hier združuje množstvo ľudí z celého sveta, preto ďalšou výhodou je zdokonalenie cudzieho jazyka. Určite ste už počuli vetu typu „bez angličtiny sa nepohneš“, vo svete hier to funguje dvojnásobne. Ak hráte s viacerými ľuďmi, potrebujete s nimi nejako komunikovať alebo inak povedané ťahať za jeden povraz. A ako to už bežne chodí, je jedno či ste Slovák, Rus alebo Španiel, spoločne sa dohodnete iba po anglicky.

Príjem

Hranie hier je pre niekoho hlavne o zábave, nájde sa však hŕstka vyvolených, ktorí sa tým dokonca živia. Ako to platí pri všetkom, stačí, ak ste v niečom výnimočný a peniaze si vás nájdu samé. Reklama je totiž všade aj vo svete hier, a ak patríte naozaj k najlepším, je možnosť, že vás osloví nejaký sponzor alebo majiteľ hry za účelom prezentácie jeho značky. Poprípade sa môže stať, že vás kontaktuje nejaký šejk, ktorý vám veľmi rád zaplatí za to, aby ste ho naučili hrať sa tak, ako to viete iba vy.

Toľko teda k tomuto článku, v ktorom som sa snažil nájsť výhody v hraní online hier na internete. Na záver by som už len dodal, že každý sme si strojcom svojho šťastia, a preto ak je vašou vášňou hrať sa, určite sa jej nevzdávajte.
Len sa prosím zamyslite nad tým, či vám to hranie viac dáva alebo berie.

Veľa šťastia!


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup