Obrovskou zmenou v živote rodičov a ich detí je nákup detskej postele. Samotný fakt, že drobček začne spať vo svojej vlastnej izbe, je veľká vec. Na rodičov sa kladie veľká zodpovednosť, aby mu poskytli čo najväčšie bezpečie, pohodlie, ale hlavne, aby ich výber dieťaťu spôsobil radosť, aby bolo hrdé na svoju vlastnú novú posteľ, ktorú bude chcieť okamžite každému ukázať, pochváliť sa s ňou. V neposlednom rade je najdôležitejší fakt, aby mu poskytla kvalitný spánok, ktorý je dôležitý pre načerpanie nových síl do ďalšieho dňa plného dobrodružstiev.

Vyberáme detské postele

Keď nastane ten veľký deň a spoločne s vaším zlatíčkom idete kúpiť vytúženú posteľ, mali by ste vedieť pár základných vecí, na ktoré je dobré prihliadať. Základná otázka znie, koľkoročnému dieťatku kupujete posteľ. Je to jeho prvá posteľ? Sú rôzne veľkosti postelí. Tie najmenšie, s rozmermi 60 x 120 cm,  sú najvhodnejšie pre deti od 0 – 3 rokov. Sú veľmi praktické a funkčné, bezpečné svojou výškou, kvalitným materiálom. Ich pestré farby a vzory upútajú nejdeného piráta či malú princeznú. Zmestia sa do každej izby, avšak veľkou nevýhodou je, že sa dajú využívať len pár rokov. Pretože ako dieťa rastie, bude potrebovať čoraz viac priestoru, ktorý mu tento rozmer nebude vedieť dlho poskytovať.

Veľa rodičov zmýšľajúcich prakticky sa rozhodne pre kúpu rozmeru 90 x 200 cm už od začiatku. Vyhnú sa tak starostiam, kam následne „odpratať“  predošlú posteľ. Táto veľkosť postele zaberie už podstatne viac miesta, ale postará sa o to, aby ste už nemali ďalšie výdavky.

Pokiaľ máte dve deti a viac, skvelým riešením do malých izieb sú poschodové detské postele s rôznymi rozmermi, aby ste si mohli vybrať presne tú, ktorá vám do izby pasuje. Niektoré sú riešené spôsobom, že sa medzi jednotlivé poschodia zmestia aj potrebné zvyšky ostatných dôležitých častí nábytku, ako sú písací stôl, komody, police, regály a iné úložné priestory. Je to veľmi štýlové a moderné, avšak aj finančne náročnejšie. Radosť detí  v tomto prípade je na nezaplatenie. Veď samotný spánok bude jedno veľké dobrodružstvo, ak sa k tomu pridá aj bezpečný rebrík, ktorý ratolesť dovedie do jeho malého osobného raja.

Nezabúdajte na dostatočnú stabilitu a kvalitu upevnenia k stene. Deti rady skáču po posteli, keď nie sú pod dohľadom  rodičov, a preto aj rošt a kvalitný matrac sú investícia, pri ktorej sa neoplatí šetriť. Dokúpením doplnkov, napríklad striešky nad vrchnú posteľ, vytvoríte deťom priestor pre detskú fantáziu, akýsi úkryt pred svetom, miesto, kde bude so svojimi obľúbenými hračkami osamote a vy sa tak môžete v pokoji venovať svojim povinnostiam v domácnosti bez toho, aby sa vaše dieťa nudilo. Detské postele vám toto všetko môžu  poskytnúť.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup