Dnes sa zameriame na veľmi úspešné nápady na podnikanie. Všetko sú to nápady z domáceho prostredia a väčšinou sa jedná a pomerne jednoduché záležitosti, z ktorých sa vykryštalizovali veľmi efektívne spôsoby dosiahnutia zisku. Prečítajte si nasledovných 10 nezvyčajných nápadov a skúste sa tak inšpirovať do vášho života.

 

Semináre www.hardtofindseminars.com

Nápady na podnikanie môžu niekedy prísť z čista jasna. Príkladom je aj Michael Senoff, ktorý narazil na perfektnú možnosť domáceho online podnikania. Jednalo sa o znovu predaj starších, prezentovaných seminárov. Vzniklo to tak, že Michael mal veľký záujem o semináre Jay-a Abraham-a. Jediný problém bol v tom, že vstup na Jay-ov seminár stál 20 000 dolárov. Michael sa tak vŕtal v internete a natrafil na muža zo Severnej Karolíny, ktorý mu predal celú zbierku za 50 dolárov. Neskôr si dokonca všimol, že Jay-ov materiál sa predával na eBay za pár stoviek dolárov. Rozdelil tak zbierku, ktorú kúpil na časti a tie postupne rozpredal za 1700 dolárov. A tak sa zrodil nápad na jeho skvelý domáci biznis. Michael tak dnes predáva staršie semináre a jednoducho si tak dokáže zarobiť cez 1000 dolárov denne.

 

Kŕmenie prehrávačov www.hungrypod.com

Catherine Keane je majiteľkou hungrypod-u a zarába cez 100 000 dolárov ročne tým, že uploaduje muziku do prehrávačov (ipodov) druhých ľudí. Celý nápad vnikol tak, že jedného dňa jej známy ponúkol 500 dolárov, za nahranie celej CD kolekcie do prehrávača. Postupom času sa tak jej domáci biznis rozrástol o ďalších troch zamestnancov so štyrmi počítačmi a jej ročný príjem presiahol 100 000 dolárov.

 

Zásnubné prstene www.idonowidont.com

Joshua Opperman musí byť vďačný svojej ex-snúbenici, za jeho veľmi úspešné podnikanie z domu. Po rozchode ostal Josh sám so zásnubným prsteňom, za ktorý draho zaplatil. Rozhodol sa tak vrátiť do zlatníctva, kde mu však oznámili, že môže dostať späť len 32% z pôvodnej ceny. To sa Joshovi nepáčilo a tak sa rozhodol založiť internetovú stránku, kde ľudia, ktorí sa vyskytnú v rovnakej situácii ako on, môžu predať prstene za prijateľnejšiu cenu.

 

Chytľavé domény www.pickydomains.com

V tomto prípade sa jedná o skvelý online biznis v domácnosti, ktorý nepotrebuje žiadne peniaze. PickyDomains je služba, ktorá pomenúva domény, funguje bez rizík a v Európe sa v poslednej dobe teší veľkej popularite. Funguje to nasledovne. Zákazník vloží 50 dolárov a opíše, akú doménu by chcel. Vyberači domén tak následne odporučia prístupné názvy domén. Ak je zákazník spokojný a rozhodne sa registrovať doménu, zaúčtuje si služba daných 50 dolárov. Ak si naopak nevyberie žiadnu, celá suma sa mu prinavráti na konci mesiaca.

 

Grécke oblečenie www.greekgear.com

Keď si jedného dňa, počas sedenia v čakárni u doktora čítal Joseph Tantillo časopis zameraný na nápady na podnikanie z domu, inšpirovalo ho to k založeniu online predajne. V tom čase čakal s manželkou ich prvé dieťa a tak sa obaja rozhodli pracovať z domu. Myšlienka založenia online obchodu ho natoľko zaujala, že sa rozhodol založiť biznis s gréckym oblečením, z dôsledku jeho členstva v bratstve, počas štúdia na vysokej škole. Po založení obchodu za necelých 80 dolárov, začal skúmať, aké oblečenie by sa mohlo páčiť členom jeho bývalého bratstva. Celá myšlienka funguje tak dokonale, že Josephove tržby presahujú 1,9 milióna dolárov ročne.

 

Nakladanie www.rickspicksnyc.com

Rick Field je bývalým študentom Yale a televíznym producentom. V neposlednom rade je aj perfektným príkladom založenia úspešného domáceho podnikania, ktoré je možné naštartovať na základe svojho vlastného hobby. Rick sa priučil nakladaniu zeleniny a ovocia, keď vyrastal vo Vermonte. Zhruba pred ôsmimi rokmi sa s nostalgiu vrátil k jeho bývalej záľube a začal znova s nakladaním. Z počiatku sa zameriaval na tradičné rodinné recepty, no po čase začal experimentovať. Keď videl, aký úspech u ľudí mali jeho sójové bôby vo wasabi náleve a uhorky v sladkokyslom cesnakovom náleve, povedal si, že na niečo to predsa bude.

 

Ex-vojaci www.militaryexits.com

Karin Markley založila jej biznis priamo z domu. Ako zamestnankyňa agentúry verejného zamestnávania s 15 ročnou praxou vedela, že obchodné spoločnosti prikladajú väčší význam zamestnancom , ktorí absolvovali vojenskú službu a tak sa rozhodla spraviť prepojenie medzi oboma. Kontaktovala tak Ministerstvo Obrany aby získala súhlas na použitie pečate na jej stránke. Trvalo mesiace, kým sa to podarilo, ale v dnešnej dobe je MilitaryExits.com prepojené so všetkými vojenskými základňami. Ročný obrat Karin presahuje 600 000 dolárov ročne a jej najväčšou odmenou sú dopisy a telefonáty za pomoc, ktorú poskytuje ľuďom a armáde.

 

Omáčky www.hotsauces.com

Keď vám poviem, že môžete zarábať 200 000 dolárov ročne za blogovanie o štiplavých omáčkach, nebudete mi veriť. To je ale presne to, čo Nick Lindauer robí a začal s tým presnejšie v roku 2001, počas štúdia na vysokej škole. Založil si domáci online biznis, ktorý sa nazýva „Sladký a štiplavý“ z jeho bytu v Springfielde. Z počiatku predával zhruba tucet typov omáčok, ktoré samostatne balil a posielal z lokálnej pošty, čím ledva dosahoval zisky. Dnes však Lindauer predáva cez tisíc rôznych produktov od 300 rôznych výrobcov a jeho biznis dosiahol v roku 2005 cez 130 000 dolárov a v dnešnej dobe je obrat cez milión dolárov.

 

Živé motýle www.amazingbutterflies.com

Úžasné motýle, je príbeh myšlienky domáceho online podnikania za milión dolárov. Kariéra Joseho Mu?iza začala, keď sa s ním známy stavil o 100 dolárov, že nedokáže predávať žijúce motýle. Dnes, po siedmich rokoch sa bývalý obchodný poradca a jeho žena Karen tešia vlastníctvu AmazingButterflies.com. Jedná sa o veľkoobchod so živými motýľmi, ktorý dosahuje obrat cez milión dolárov ročne. Jose stále čaká na jeho 100 dolárov a vraví, že by sa nikdy nemohol vrátiť k práci obchodného poradcu, pretože jeho biznis je veľkou zábavou.

 

Kabelky www.purseblog.com

Začalo to ako riešenie pre chronické bolesti chrbtice, krku a dnes je to rad kabeliek pre ženy s rovnakými podmienkami aké ma Kristy Sobel. Po troch autonehodách a rozsiahlych zraneniach chrbtice, si Kristy uvedomila, že už nemôže cestovať do práce tak ako by potrebovala. Rozhodla si tak uľahčiť záťaž ramien tým, že začala vyhľadávať neobvyklú kabelku, ktorá by vyhovovala jej stavu. Zistila však, že žiadna moderná neexistovala a tak jednu vytvorila. Rodina, známi a dokonca cudzí javili záujem o jej jedinečnú kabelku. Rozhodla sa tak rozšíriť svoj špecifický dizajn do okolitých butikov. Kristy tak pokračovala vo svojej odvážnej ceste a zo domáceho podnikania rozbehla reklamu. Následne využila všetky svoje aj manželove úspory a rozbehla LeNeige kabelky, ktorých obrat presiahuje 200 000 dolárov ročne.

Tak vidíte, nápady na podnikanie prídu niekedy z čista jasna a zo dňa na deň môžu zmeniť váš život.

zdroj: http://www.nichegeek.com/10_unconventional_but_successful_online_homebusiness_ideas

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup