Stále dúfate, že vaša aktuálna situácia sa zlepší, avšak vždy sa pristihnete pri tom ako nemôžete začať alebo dokončiť projekt, ktorý má významne prispieť k vášmu rastu. Ak to tak je, možno ste sa aj vy stali obeťou pasce zvanej „keby len“.

Celebrity, najbohatší z najbohatších, dokonca aj ľudia, ktorí prepisujú históriu sa občas chytia do tej istej pasce ako zvyšok z nás. Myslieť v štýle „keby len“ vás núti myslieť na to, čo nemáte a rozptyľuje vás od toho, čo robiť máte a tým pádom sa stávate sa nešťastnými.

Stali ste sa aj vy niekedy obeťou pasce „keby len“ ? Ak si myslíte nasledujúce veci, tak asi áno.

  • Keby som len bol vo vzťahu
  • Keby som mal titul
  • Keby som si mohol dovoliť nový Mercedes
  • Keby som zhodil 20 kilo
  • Keby som bol mladší
  • Keby som bol roková hviezda
  • Keby len existovala nejaká prírodná, organická, nekalorická zmrzlina bez cukru, ktorá by bola pre mňa zdravá
  • Keby som tak mohol lietať

„Keby len“ vás okráda o spokojnosť, radosť a o možnosti. Posilňuje vaše hranice a vy sa stávate viacej frustrovanými, naštvanými a znudenými. „Keby len“ vás oberá o inšpiráciu, nemotivuje a spravíte tak oveľa menej ako by ste chceli.

Liečba z „Keby len“ je jednoduchá.

Je úplne bežná a vždy zaberie. Liečba z „keby len“ je žiť TERAZ, pre tento moment. Najjednoduchší spôsob ako žiť práve pre tento moment, je začať si všímať, čo všetko je okolo vás.

Aj keď sa to celé môže zdať ľahké, nie je to pravda. Naše mysle sú totiž trénované a upriamené na to, čo chceme, po čom túžime a čo nemáme: Na takzvané myšlienky „keby len“.

Návrat k zmyslom je prvým a základným krokom k tomu, aby ste znova nadobudli spokojnosť tu a teraz. Začať vnímať, čo vidíte, počujete a ako prežívate každý jeden moment. Návrat k zmyslom, nie len vylieči vaše odlúčenie od „keby len“ problémov, taktiež poskytuje podporu k tomu, aby sa vaše sny stali skutočnosťou.

Jednoducho sa sami seba opýtajte otázku: Čo práve teraz vidím, počujem, cítim, voniam alebo ochutnávam ? 

Opýtajte sa túto otázku, keď kráčate ulicou, keď ste na nejakom stretnutí, keď s niekym argumentujete, keď idete v noci do postele, keď sa ráno prebúdzate. Vždy keď sa opýtate túto jednoduchú otázku, vrátite sa do prítomnosti. Dostanete sa z pasce „keby len“ a začnete žiť život tu a teraz. Vyskúšajte to. Budete ohromení akú odmenu a potešenie prináša život v prítomnosti.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup