Čas 13:00. Je tesne po obede a vy by ste za chvíľu spánku dali čokoľvek na svete. Ako ale potom chcete dokončiť všetky vaše zadania a úlohy, ktoré ste si na dnes naplánovali? Ak sa pravidelne cítite unavený, skúste implementovať do vášho každodenného života niektoré z týchto rád a zaručujem vám, že energia sa vám vráti.

1. Doprajte si spánok

Základné pravidlá fungovania ľudského tela sú jednoduché. Počas dňa využívate svoju energiu a telo si automaticky vyžaduje počas noci túto energiu doplniť. Dôsledok krátkeho spánku je samozrejme nedostatočné „dočerpanie paliva“, čo sa nasledujúci deň prejaví v zníženej produktivite. Herec Matthew McConaughey sa striktne drží svojej zásady a spí 8,5 hodiny denne. „Na druhý deň nie som ani zďaleka taký dobrý, ak mám spánku menej.“ dodáva.

2. Raňajky = dôležitá energia

Vianočka s nutelou alebo palacinky na raňajky môžu znieť vynikajúco, avšak nedodajú vám potrebnú dlhotrvajúcu energiu. Ak patríte k ľuďom čo nedajú na sladké raňajky dopustiť, siahnite radšej po ovocí v kombinácii s orieškami a ovsenými vločkami. Obsahujú potrebné množstvo proteínu a vlákniny, ktoré sa v tele postupne uvoľňujú v podobe požadovanej energie.

3. Hýbte sa

Choďte von a hýbte sa! Výhovorky, že nemáte na šport čas sú zbytočné. Vedecké štúdie dokazujú, že aj 15 minútový pohyb denne dokáže zlepšiť váš zdravotný stav o desiatky percent. Cvičením naviac vylučujete endorfíny, ktoré vás nakopnú a vy sa budete cítiť šťastnejší. Fyzická únava počas dňa vám taktiež zaručí lepší spánok, takže zvýšeným pohybom môžete iba získať.

4. Dbajte o svoj zovňajšok

Ak ste so svojím zovňajškom spokojný, cítite sa lepšie. Nikto nemôže popierať fakt, že najmenej energie máme keď ležíme doma na gauči, zanedbaný, v špinavých veciach a bez chuti do života. Doprajte si nový strih vlasov, urobte si radosť novým oblečením do šatníka, alebo siahnite po novom parféme. Ak sa cítite atraktívny, každý pohľad od okolia vás dokáže nabiť energiou.

5. Buďte sociálny

Nemrhajte energiu starostlivosťou o svoj vzhľad, ak sa plánujete skrývať pred verejnosťou. Obklopte sa ľuďmi s ktorými sa cítite dobre a nechajte, aby sa radosť zo života stala vašou neoddeliteľnou súčasťou. Audrey Hepburn raz povedala: „Milujem ľudí, ktorí ma dokážu rozosmiať. Úprimne si myslím, že je to vec ktorú milujem najviac. Smiať sa. Smiech dokáže liečiť veľké množstvo chorôb. Je to pravdepodobne najdôležitejšia vec vôbec.“ Aby ste však so socializovania skutočne niečo získali, zamerajte sa na spoločnosť pozitívnych a šťastných ľudí.

6. Pite veľa vody

Organizmus s dostatočným príjmom tekutín je základom pre zdravý život. Vaše telo sa namáha oveľa viac aby fungovalo správne, ak nepijete dostatok tekutín. Aj Beyoncé alebo Jessica Alba považujú vodu za najdôležitejší prvok, ktorý je potrebný pre správne fungovanie ich tela počas náročného programu. Pokiaľ je väčší príjem tekutín pre vás obmedzujúci, skúste niektoré typy zeleniny a ovocia ako napríklad brokolicu, zeler, alebo melón ktoré obsahujú zvýšené množstvo vody.

7. Buďte svojou vlastnou roztlieskavačkou

Ľutovať sa a pri každej príležitosti kedy sa stretnete s neúspechom je ten najlepší spôsob ako mrhať všetkou vašou energiou. Pochváľte seba samého pri každej príležitosti keď cítite, že si pochvalu zaslúžite. Ak sa cítite nanič a príliš sa vám nedarí, vyhľadajte spoločnosť niekoho pozitívneho a šťastného a ich pozitívna energia sa určite prenesie aj na vás.

zdroj: lifehack.org


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup