Minulý týždeň som vám priniesol akýsi úvod zo spusteného seriálu Zen Habits, z blogu, ktorý sa dostal medzi 25 najlepších na svete. Dozvedeli ste sa o čom to celé je a samotný autor vám v krátkych bodoch predstavil svoj život.  Dnes vám prinášam druhé pokračovanie. Bude to krátky článok, v ktorom vám Leo Babauta pripomenie činnosť tak dôležitú pre náš život, a tou je dýchanie. Možno si poviete: ,,Čo sú to za sprostosti, dýchanie mi snáď nemusí nikto pripomínať.“ Nie je však dýchanie ako dýchanie! Dýchanie môže vyriešiť veľa problémov.

Dýchanie vám môže dokonca zmeniť život. Ak sa cítite vystresovaní a preťažení, dýchajte. Upokojí vás to a uvoľní napätie. Ak sa obávate niečoho, čo vás čaká v blízkej dobe alebo máte nejaký problém, dýchajte. Privedie vás to naspäť do prítomnosti. Ak ste demotivovaní a zabudli ste aký je váš zmysel života, dýchajte. Pripomenie vám to ako veľmi cenný je váš život. Každý nádych vo vašom živote je dar, ktorý si musíte vážiť. Užite si tento dar najviac ako sa len dá. Ak máte veľa povinností alebo ste rozrušení počas vaše práce, dýchajte. Pomôže vám to so sústredením, koncentrovať sa na najdôležitejšie úlohy, na ktoré sa práve teraz potrebujete sústrediť. Ak trávite čas s niekým koho milujete, dýchajte. Umožní vám to viac si vychutnať prítomnosť danej osoby. Zároveň je to lepšie ako myslieť na prácu a ostatné veci, ktoré potrebujete spraviť. Ak cvičíte, dýchajte. Pomôže vám to viac precítiť cvičenie a ľahšie si ho obľúbiť. Ak sa pohybujete príliš rýchlo, dýchajte. Pripomenie vám to, aby ste spomalili a viac si užili život. Takže dýchajte a užívajte si každý moment tohto života.

Tip: Dajte si slovo „Dýchanie“ ako šetrič obrazovky, ako pozadie vašej pracovnej plochy alebo ako poznámku na vašu chladničku či pracovný stôl. Vždy keď to slovo zbadáte si pripomeniete, že máte dýchať.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup