Ak sa chcete stať úspešnými, či už vo vašej kariére alebo v podnikaní, musíte začať myslieť a hovoriť ako úspešní ľudia. Nasledujúce riadky Vás oboznámia s 10timi frázami, ktoré od úspešného človeka nikdy nebudete počuť.

1. „To nedokážem“ – Jedna z vecí, ktoré robia ľudí a spoločnosti úspešnými, je schopnosť riešiť problémy a požiadavky svojich zákazníkov ako svoju hlavnú prioritu. Ak potreba riešiť rovnaký problém vzniká opakovane, úspešní ľudia sa naučia vybaviť ich čo najrýchlejšie.

2. „Neviem, ako nato“ – Namiesto automatického ukončenia hľadania riešenia, úspešní ľudia sa snažia naučiť uspieť v projekte či živote. Napríklad nikdy nestretnete naozaj úspešného medzinárodného konzultanta, ktorý lieta niekoľkokrát ročne do Talianska a odmieta sa naučiť taliansky.

3. „Neviem, čo to je“ – Ignorovať otázku klienta či šéfa nič nerieši. On len nájde niekoho iného, kto to vyrieši za Vás. Aj keď je pravda, že treba byť voči druhej strane úprimný a priznať si aj nevedomosť, je lepšie zakončiť odpoveď frázou “ ale zistím si to“.

4. „Celé som to urobil sám“ – Tí najlepší ľudia vedia, že obklopiť sa dôvtipnými, múdrymi ľuďmi pomáha projektu. Veria, že ľuďom, ktorí sa zasluhujú o úspech, treba priznať ich zásluhy. Rozpoznajte tých, ktorí na Vás majú dobrý vplyv a pomohli Vám. To Vám pomôže v ďalších projektoch a taktiež ľahšie spoznáte samého seba.

5. „Je ešte príliš skoro“ – Nikdy ste nemohli počuť povedať túto vetu napríklad Benjamina Franklina alebo niekoho ako Steve Jobs. Ak je niekde zoznamovací večierok, porada pre začiatok projektu, či podnikateľská príležitosť veľmi skoro ráno, väčšina úspešných urobí všetko, čo je v ich silách a sú tam. Byť na správnom mieste v správny čas je časť úspechu. Nikoho nezaujíma, či ste ranné „vtáča“ alebo vstávate až po obede.

6. „Je neskoro“– V podstate platí to isté ako v bode číslo 5. Ak ste pozvaný na večeru s potencionálnym klientom, mentorom, šéfom na neskorú večernú hodinu, choďte. Budete síce na druhý deň unavený, ale čas, ktorý strávite produktívne sa vždy oplatí obetovať.

7. „Prepáč, som moc zaneprázdnený“ – Ak príde úspešnému človeku do cesty príležitosť, urobí všetko preto, aby sa jej chopil. Aj za cenu príležitostne prepracovaných celých dní. Ako hovorí čínsky filozof Lao-Tzu : „Čas je vytvorená vec. Povedať  ´Nemám čas´ je ako povedať  ´Nechcem to´“.

8. „Celé to bol môj nápad“ – Opäť, tak ako v bode číslo 4. Úspešní ľudia sa delia o svoj úspech. Pretože nič nie je celkom náš nápad. Je to sumár skúseností, postojov, znalosti, ktoré sme pobrali z okolitého sveta a iných ľudí. Delenie sa o úspech je preto nevyhnutné pre pokračovanie úspešných projektov. Aj keď pre niekoho to môže byť trochu kruté.

9. „Nikdy nečítam knihy“– Spisovateľ Tom Corley tvrdí, že bohatí ľudia čítajú a počúvajú knihy oveľa viac ako chudobní. Zistil, že 63% bohatých rodičov núti svoje deti čítať 2-3 knižky mesačne. Naproti tomu chudobných rodičov, nútiacich svoje deti čítať, sú len 3%. Taktiež vyzistil, že vyše 60 percent bohatých ľudí, počas presunu do práce počúva audio knihy. Čítanie knižiek môže pomôcť redukcii stresu, posilneniu kreativity a pamäte.

10. „Nie som dostatočne dobrý“ – Úspešní ľudia vedia veľmi dobre určiť vlastnú cenu. Byť samým sebou je povahová črta, ktorá predpovedá úspech. Nasledujte svoje skutočne obľúbené záujmy. Čo by ste robili, ak by ste nepotrebovali peniaze?

Niekedy je najlepšia cesta k svojmu cieľu nasledovať príklady, ktoré vám vybudovali úspešní ľudia.

Ktoré frázy sa chystáte zo svojho života eliminovať?

Zdroj : entrepreneur.com a flickr.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup