1. „Ak je zrejmé, že ciele nemôžu byť dosiahnuté, nezameriavajte sa na ciele, ale na jednotlivé kroky, ktoré vás k nim mali doviezť!“ – Confucius

Ak sa snažíte premeniť vašu vášeň na realitu, v žiadnom prípade nesmiete prestať. Ak niečo nefunguje, jediné čo musíte zmeniť, je váš prístup. Pozrite sa na ľudí, ktorí už robia to, čo chcete robiť aj vy a učte sa od nich.  Určite si vaše ciele a dosiahnite ich.

2. „Je zábavné robiť nemožné.“ – Walt Disney 

Všetko čo bolo raz vynájdené sa môže niekedy zdať ako nemožné. Keď sa jedná o vaše sny, v žiadnom prípade nedovoľte, aby vás druhí ľudia držali pri zemi. Verte vášmu srdcu a nasledujte to, po čom najviac túžite.

3. „Verte si. Viete totiž viac ako si myslíte.“ – Benjamin Spock

Je mi jasné, že keď sa jedná o nasledovanie vášho sna, tak čím viac o tom pochybujete, tým je väčšia šanca, že budete mať pravdu. Buďte zvedaví a začnite si veriť. No a čo ak spravíte chyby, nevadí.

4. „Musíte robiť veci, o ktorých si myslíte, že nedokážete.“ – Eleanor Roosevelt 

Ľudia, ktorí môžu robiť veci, o ktorých si myslia, že sa nedajú, sú tí, ktorí sú úspešní. Nasledovať vašu vášeň a žiť zmysluplný život nemusí byť vždy najjednoduchšie.

5. „Skutky vymažú pochybnosti o tom, čo teória nič nevyrieši.“ – Petryl Hsieh 

Celý váš život môžete stráviť teoretizovaním a premýšľaním, avšak sú to iba skutky, ktoré vám vo všetkom spravia jasno. Osobne som zistil, že teoretizovanie môže veci iba sťažiť. Keď sa totiž väčšinou pustím k činu, veci vyzerajú v skutočnosti inak ako v teórií.

6. „Pokiaľ sa nezastavíte, nezáleží na tom ako pomaly idete.“ – Confucius

Ak chcete lepší a šťastnejší život, začať, je všetko, čo potrebujete. Nezáleží na tom či máte o sebe pocit, že sa pomaly učíte novým veciam, pretože ak nikdy nezačnete, nedostanete sa nikam. Je lepšie začať ako žiť život plný ľutovania sa.

7. „Počujem a zabúdam. Vidím a pamätám si. Robím a chápem.“ – Confucius

Môžete sa pokúšať učiť koľko len chcete, avšak ak to nepoužijete v praxi, nedostavia sa žiadne výsledky. Nemôžete vedieť všetko predtým ako začnete, preto sa o to ani nepokúšajte. Jednoducho začnite a očakávajte chyby. Učte sa z nich a pokračujte.

8. „Vrátiť sa späť a pokúšať sa o nový začiatok je nemožné, avšak každý môže začať dnes a vytvoriť si nový koniec.“ – Maria Robinson

Zakladať si na chybách z minulosti neprospieva nikomu. Ak chcete, môžete zmeniť všetko už dnes alebo jednoducho len žiť život, ktorí ste vždy žili. Je to na vás, ale pamätajte: Každý moment je príležitosť na zmenu vášho života.

9. „Vašou prácou je odhaliť vašu prácu a potom sa jej celým srdcom oddať.“ – Buddha 

Nájsť vašu vášeň môže určitú dobu trvať, avšak akonáhle ju nájdete, je vašou povinnosťou odovzdať jej všetko. Nestačí totiž iba nájsť ju, vyžaduje si to aj tvrdú, ktorou ju premeníte na realitu.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup