EAN kód, čiže European Article Number, predstavuje medzinárodný systém pre identifikáciu tovaru. Každý produkt dostane svoj unikátny EAN kód, vďaka ktorému ho možno ľahko rozpoznať. Ak sa bez týchto kódov nezaobídete ani vy, je dobré vedieť, kde si ich zaobstaráte.

Čo znamenajú jednotlivé čísla?

EAN kód tvorí osem alebo trinásť číslic. Každému z nich sú pridelené dve čiary a dve medzery. Prvé číslice ukazujú na dodávateľskú spoločnosť, ďalšie čísla sú identifikátorom výrobcu a konkrétneho výrobku. Posledné číslo je takzvané kontrolné. Slúži teda na overenie správnosti celého kódu.

Na čo slúži?

EAN čiarový kód slúži predovšetkým na rýchlu identifikáciu a predaj tovaru. Stačí len EAN pri pokladni načítať a predajca okamžite vie, čo predáva. Tým pádom sa tiež minimalizuje riziko, že predajca zadá do systému iný tovar, než ktorý zákazníkovi reálne predáva.

ISBN, ISSN aj ISMN grafika

Ak presne taký kód potrebujete, obráťte sa na spoločnosť Barcodes.cz s.r.o., ktorá vám dokáže vygenerovať EAN kódy presne podľa vašich potrieb. Zaobstarať si môžete klasické trinásťmiestne alebo tiež ISBN grafiku pre knihy, ISSN grafiku určenú pre časopisy alebo ISMN grafiku na hudobniny.

QR kódy

Okrem toho Barcodes.cz používa generátor QR kódov, preto vám dokáže dodať aj tento moderný typ identifikačných kódov. A čo viac, Barcodes.cz predáva tiež čísla a grafiku pre čiarové kódy určené na predaj na platforme eBay. Majte na pamäti, že každá jednotlivá ponuka na eBayi musí mať vlastné číslo čiarového kódu. Preto potrebujete rovnaké množstvo čiarových kódov, ako je počet produktov.

Chcete sa na niečo opýtať? Do firmy Barcodes.cz napíšte alebo zavolajte. Prípadne sa pozrite do sekcie Informácie – Časté dotazy (FAQ), v ktorej nájdete odpovede na všetky dôležité otázky.

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokDuševné vlastníctvo pre začiatočníkov: Čo musíte vedieť
Ďalší článokJak zvládnout psaní bakalářské práce včas: Identifikace a řešení časových problémů
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!