Ak vás niekto hlboko ľúbi, dáva vám to silu, ak vy niekoho ľúbite z celého svojho srdca, dáva vám to odvahu – Lao Tzu

K tomuto citátu asi toľko: Keď som zaľúbený, mám pocit, že by sa mi odvahou nevyrovnal ani Robin Hood, a keď mi niekto tú lásku aj opätuje, v tom prípade niet na zemi mocnejšieho človeka.

Osobne na svete nepoznám krajší pocit ako milovať a byť milovaný. Tento krásny stav sa nedá opísať ani slovami. Jedno však viem, spomalí sa vtedy čas, svet sa stane zrazu farebnejším, peniaze strácajú hodnotu a čoraz viac si začnete uvedomovať, že najcennejšou komoditou na tomto svete je čas. Čas strávený po boku milovanej osoby a robením vecí, na ktorých záleží.

Zrazu máte pocit, akoby ste konečne žili. Všetko sa vám darí, všetko vám vychádza a úsmev z perí stále nezchádza (ďalší zo sprievodných prejavov môže byť aj básnenie.)

V podstate som nič nové nepovedal, stále len bližšie rozvíjam ten nádherný citát zo začiatku článku, v ktorom sa skrýva neskutočná pravda.

Láska je totiž hnací motor

Je to motivácia a aj inšpirácia zároveň, z ktorej čerpalo a čerpá veľké množstvo umelcov (samozrejme, dá sa na to pozerať aj z materiálnej stránky, v tom prípade z toho môže čerpať aj množstvo podnikateľov či psychiatrov, ale nechcem tým kaziť tento článok.)

Je to energia, za ktorú neplatíte, energia vďaka, ktorej je ranné vstávanie hračkou a práca vám ide ako od ruky. Energia, na ktorej dobitie nepotrebujete žiadne peniaze. Chýbajúci kredit doplní aj obyčajný dotyk, alebo len pomyslenie na osobu, na ktorej vám záleží.

Láska je zdravá

Opäť  sa snažím zameriavať len na tie pozitívne aspekty, ktorý tento cit prináša, a ako som už povedal, úsmev je vtedy dominantným faktorom, každého vašeho dňa. Bolesť sa vytráca, čas sa spomalí, všetko riešite s pokojom a dokonca aj stres poľaví, pretože viete, že to najdôležitejšie v živote už máte. Máte pri sebe niekoho na koho sa môžete spoľahnúť aj v tých najťažších chvíľach, niekoho, komu môžete plne dôverovať, niekoho, s kým chcete byť až do konca rozprávky zvanej život, niekoho, komu by ste zniesli aj modré z neba.

Láska je motivácia 

Mali ste niekedy problém sa k niečomu odhodlať? Osobne za každým činom hľadám motiváciu. Nič nerobím len tak, pretože by sa malo. A preto, kde je láska, je určite aj motivácia.

Motivácia, ktorá umelcov núti tvoriť zaľúbené skladby, písať knihy alebo básne. Motivácia, ktorá núti pomáhať a podnecuje starostlivosť!

Zaľúbený človek vstane s radosťou aj do školy, ktorá ho možno nebaví, na skúšku, ktorú pravdepodobne nespraví, alebo do práce, ktorá ho možno ubíja. Robí to preto, lebo vie, že neskôr mu stratenú energiu dobije čo i len jedno pohľadenie, jeden láskavý pohľad alebo správa od milovanej osoby.

Láska dáva odvahu

Alebo láska hory prenáša. Zaľúbený človek totiž častokrát dokáže veci, ktoré by možno „za triezva“ nikdy neurobil. Niektoré síce môže aj oľutovať, ale stále pripomínam, píšem tu iba o pozitívnych stránkach, takže žiadne ľutovanie. Odhoďte akékoľvek zábrany. Kto neriskuje, častokrát nič nezíska, a preto sa zamyslite nad tým, či chcete radšej len sedieť a dúfať, alebo sa chopiť šance a možno získať to najcennejšie, čo život ponúka.

Láska zabíja samotu

Neviem prečo, ale pri pohľade na tento podnadpis mi napadne reality show farmár hľadá ženu, na ktorej sa kopa Slovákov tak dobre zabávala. Priznám sa, kúsok som si pozrel a musím povedať, že mi tých ľudí bolo skôr ľúto. Nemám na mysli stupeň inteligencie, skôr fakt, že sme ľudské bytosti, a aj keď tí ľudia boli jednoduchí a ľahko ovplyvniteľní štábom, bolo vidno, že  si chcú niekoho nájsť, pretože sa týmto svetom nechcú brodiť sami. Častokrát ste mohli vidieť akých zúfalých činov sú ľudia schopní, keď sa ich zmocní láska (hoci aj týždňová/platonická.)

Samota je totiž jedna z najhorších vecí, čo môže človeka postihnúť.

Láska je šťastie

Láska je pre mňa hotová výhra v lotérií. Nájsť totiž v tomto uponáhľanom svete nejakú spriaznenú dušu, človeka s ktorým si rozumiete, človeka, ktorý vás pochopí a s radosťou vypočuje, človeka, ktorý bude pri vás stáť v dobrom i zlom, tak to chce naozaj veľkú dávku šťastia. Priznám sa, nie som veľmi na nejaké vyššie moci, ale v tomto prípade verím na osud. Ak ste tým šťastlivcom, a takéto šťastie vás už postihlo, v tom prípade si to nezabudnite vážiť, a dávajte to patrične najavo každý jeden deň.

Niekedy je však to šťastie dobré popohnať, preto by som nezabúdal ani na vyššie spomínanú odvahu.

Láska je láska

Láska je láska v akejkoľvek forme. Láska je univerzálny cit, ktorý pociťujú všetky bytosti na tejto planéte. Nedá sa chytiť, ale koho chytí, tak vie, o čom hovorím.

Ak vás ešte nepostretla tá pravá láska, nezúfajte, ten čas určite príde.

Život je totiž jedna veľká bonboniéra – nikdy neviete aké sladkosti ukrýva nasledujúci deň. 

V každom prípade robte, čo cítite. Nikdy láskou nešetrite, dokonca aj ak vám nie je opätovaná. Ak ju chcete niekomu preukázať – konajte! Nie je načo čakať! Nie sme tu večne, preto zajtra už môže byť neskoro! Krajšie sa totiž pozerá na človeka, ktorý okolo seba šíri lásku, ako človeka, ktorý vychladol!

Venujte aj dnes milovanej osobe kúsok svojho srdca a spravte tento svet zas o čosi krajším!

Láska je život. Kto stráca lásku, stráca život. – Leo Buscaglia

[jwplayer config=“marek“ file=“http://www.youtube.com/watch?v=xwRIAO_t154″]


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup