Raz za čas je dobré si zobrať pod drobnohľad naše vzťahy a pozrieť sa na to, čo by sme mohli zlepšiť. Dokonca, aj keď si myslíte, že sa nedeje nič „zlé“, existuje stále množstvo vecí, ktoré môžete spraviť preto, aby veci fungovali lepšie.

Je veľmi jednoduché spraviť niečo pre svojho partnera / partnerku. Kvetiny alebo romantický víkend na horách sú príjemné veci, ktoré prinášajú pekné spomienky.

V skutočnosti sú to však úplné maličkosti, ktoré majú z dlhodobého hľadiska najväčší dopad na naše vzťahy. Drobné veci, z ktorých sa veľmi ľahko stane zvyk, a ktoré pravidelne pestujú naše vzťahy.

Tu sú 3 drobné veci, ktorými môžete veľmi zmeniť váš vzťah:

Lepší ako ostatní – Zachádzajte s vašim partnerom / partnerkou lepšie ako ktokoľvek iný. Je veľmi jednoduché začať sa doma správať nezdvorilo, pretože je to miesto, kde sa cítime najpohodlnejšie. Náš partner si však zaslúži viac ako toto. Ak dokážeme byť milí k cudzím ľudom, alebo k ľuďom v práci, ktorých v skutočnosti ani nemáme radi, tak potom by nemalo byť problém byť taký aj na našich partnerov. Keď prídeme po práci domov, nemalo by nám robiť problém pozdraviť a spýtať sa aký bol ich deň. Náš partner / partnerka by mali mať pocit, že sú tými najdôležitejšími osobami v našich životoch – každý deň.

Čas pre seba – Vyhraďte si so svojim partnerom / partnerkou čas, ktorý budete pravidelne spolu tráviť a spravte si z toho zvyk. Je veľmi dôležité tráviť čas ako dvojica. Ak žijete uponáhľaným životom, môže to byť náročné, zvlášť, ak máte deti. Vtedy je asi najjednoduchšie čas vyhradený na spoločné chvíle zrušiť. Nerobte to! Nemusíte ísť na nejakú nóbl večeru alebo sa na hodiny zavrieť niekde v kine. Aj keď spoločné rande sú dôležité, v tomto prípade stačí, ak budete tráviť nejaký čas spoločne a urobíte si z toho zvyk. Dajte si spoločnú kávu, spoločné nakupovanie cez víkendy, alebo si dajte pár krát cez týždeň po večeri pol hodinovú prechádzku.

Skutočne počúvajte – Aktívne počúvajte, čo vám váš partner / partnerka rozpráva. Je jedno či sa jedná o vážnu vec, alebo nejaký vtipný okamih z dňa. Počúvať znamená robiť viac ako len položiť z ruky telefón alebo vypnúť TV. To znamená, venovať vášmu partnerovi / partnerke plnú pozornosť, zatiaľ čo sa vám snaží niečo povedať. Ak dohovorí venujte mu /jej slová podpory, alebo ak vás o to požiada, aj váš názor.

Niekedy môže byť ťažké zistiť, čo potrebujete zlepšiť na vašom vzťahu, zvlášť, ak máte pocit, že váš vzťah je v poriadku. Začnite preto s týmito tromi myšlienkami a bez ohľadu na to či ich už robíte alebo nie, začnite ich robiť ešte lepšie. Stačí dodržiavať tieto tri kroky, ktoré ukážu nášmu partnerovi /partnerke, akú tvorí dôležitú súčasť nášho života, a ktoré posunú vzťah na inú úroveň.

Vaše Hodnocení


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup