Pri stavbe domu je čerpanie hypotéky zložitejšie. Pri hypotéke na výstavbu domu, platí vo všeobecnosti pravidlo, kým nie je stavba zapísaná v katastri nehnuteľností, nie je možné čerpať prvé peniaze. V prípade murovaného domu je to možné vtedy, keď múry domu sú do výšky 1,1 metra. Áno, tento fakt nutné zohľadniť pri príprave financovania výstavby. Výhodne kombinované vlastné zdroje a financie z hypotéky na výstavbu domu sú kľúčom k vysnívanému domu.

Hypotéka na výstavbu montovaného domu

Pri montovanom dome, treba vziať do úvahy jednu podstatnú vec, a to že hrubá stavba nevzniká postupne ako murovaná, ale je vytvorená „ihneď“. Pri tomto type stavby môže nastať nezhoda v termínoch, keďže stavebná spoločnosť bude chcieť zaplatiť skôr, ako vám banka uvoľní peniaze. Odporúčame sa obrátiť na hypotekárneho špecialistu, ktorí  vám poradí, ako to zrealizovať čo najlepšie.

Hypotéka na dom „na kľúč“

Dom „na kľúč“ a teda aj hypotéka na dom na kľúč funguje podobne ako pri stavbe  domu svojpomocne. Rozdiely sú primárne v type dokladov, aké je nutné do banky predložiť. To potom určuje aj podmienky čerpania úveru.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup