Patrím medzi ranné vtáčatá a vždy som k nim väčšinu života patril. Je to v podstate určitý zvyk, ktorý do mňa moji rodičia zakorenili a vďaka tomu som jeden z mála, ktorý sa na ranné vstávanie teší. Avšak zo začiatku života zvykli byť moje rána dosť chaotické. Spomínam si na to, ako som sa trápil so zjedením raňajok, dať sa dokopy a odísť z domu. Čo bolo horšie, od tohto chaosu sa odvíjal celý môj život. Som zástanca toho, že akým spôsobom svoj deň odštartujete, podľa toho sa bude odvíjať aj jeho zvyšok. Dnes sa chcem s vami podeliť o šesť tipov, ktoré vám pomôžu odštartovať váš deň vo veľkom štýle!

1. Písanie

Ako bloger som prišiel na to, že moje najviac plodné a kreatívne obdobie je najmä zo začiatku dňa. Avšak dokonca aj ak nie ste bloger, písanie je veľmi upokojujúca vec. Vďaka snom, ktoré sa nám v noci snívali máme tendenciu sa budiť s vírom myšlienok v hlave. Tým, že ich dáme na papier, oslobodíme tak našu myseľ a oveľa lepšie sa pripravíme na ďalší produktívny deň.

2. Čítanie

Keď mám obdobie, že mi robí problém napísať hoci aj dve slová, vtedy sa dávam na čítanie. Ak vám môžem odporučiť, nikdy tesne po prebudení nečítajte správy alebo nejaké podobné seriózne informácie. Väčšina takýchto správ je totiž negatívnych. Radšej môžete stráviť čas prechádzaním archívu tu na Biznisblogu alebo nájsť nejakú zaujímavú knihu. Čokoľvek si prečítate, len nech je to niečo veselé, niečo pozitívne, čo vás nabije energiou. Dokonca aj ak čítate iba 15 minút každé ráno, po čase budete ohromení, aký veľký význam to má. Bude to doslova niečo, načo sa budete tešiť.

3. Počúvanie hudby

Obyčajne čítanie alebo písanie kombinujem s počúvaním hudby. Avšak stačí ak budete iba počúvať. Mám nastavený ranný playlist, v ktorom dominuje najmä pohodová muzika. Snažím sa držať stranou od všetkého, čo je priveľmi hlasné alebo plné negatívnych, poprípade vulgárnych slov. Avšak som názoru, že na každého platí niečo iné. Preto to, čo budete počúvať a ako hlasno, je len na vás.

4. Motivačné nahrávky

Podľa Zig Ziglara je najlepší spôsob ako hneď ráno zvýšiť tok serotonínu počúvanie motivačných nahrávok. Už som tak spravil viackrát a musím povedať, že to naozaj funguje. Váš deň tak odštartujete s určitou dávkou inšpirácie a nádeje, ktorá sa premietne do jeho zvyšku.

5. Cvičenie

Pre mňa osobne najlepší spôsob ako sa ráno naštartovať. Nemusím preto ani vyjsť z domu. Stačí pár drepov, nejaké kľuky na rozprúdenie krvi v žilách a celý deň razom dostáva iný rozmer. Pre tých, ktorí majú ráno viacej času, odporúčam ísť si na 10 minút zabehať alebo prejsť sa po okolí.

6. Tiché sedenie

Možno sa vám tento tip bude zdať trochu zvláštny – sedieť ticho preto, aby som mal produktívny deň. Ak to však vyskúšate, zistíte o čom hovorím. Len vy sami, výhľad z okna na vychádzajúce slnko, v ruke šálok kávy a 15 minút pokoja. Áno, v dnešnej rýchlej dobe to môže byť celkom náročné, ale uvidíte, že nebudete ľutovať!

Existuje veľa spôsobov ako začať váš deň a tie majú veľký dopad na to, ako sa bude vyvíjať jeho zvyšok. Vyberte si preto niektoré z týchto nápadov a vyskúšajte ich aspoň na mesiac.

Budete ohromení tým, aký veľký dopad to bude mať na váš život.

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup