Veľa ľudí vravieva, že tvrdo pracovali po celý život. Veľmi tvrdo, už od mladého veku. Niet sa čomu diviť, však nič v živote nejde ľahko. Aby ste dosiahli vytúžený cieľ, musíte neustále zvádzať nejaký boj. Ak by to bolo ľahké, podarilo by sa to každému. Môžete na sebe makať na strednej škole a postupne sa prebojovať univerzitou so samými áčkami. Dá sa to prirovnať ku kováčovi, ktorý spracováva žeravé kovy. Jedná sa o nespočetné množstvo hodín, kedy sa snažíte kladivom ukovať váš život do potrebnej formy.

Môžete dosiahnuť veľa, nemusí to však znamenať šťastie.

V dnešnej dobe sa pomaly vytráca ochota tvrdo makať. Máme totižto autá, elektrinu a čistú vodu. Môžeme cestovať kamkoľvek chceme a dať si ananás v decembri. Mám však pocit, že sa z istého hľadiska stávame nešťastnejší, ako naše predchádzajúce generácie.

Väčšina z nás si myslí, že máme všetko pod svojou kontrolou. Viacmenej sa nútime, aby sa naše životy odvíjali podľa plánov. Nútime sa pracovať ako otroci len preto, že musíme mať mzdu, dve autá, dve deti a biely plot okolo domu, aby každý videl, že sme to dokázali.

Čo ak existuje aj iná cesta?

Čo ak namiesto toho, aby sme sa tak nútili, radšej necháme život, aby nás viedol?

Čo ak namiesto toho, aby sme mali mať všetko pod kontrolou, odovzdáme moc niečomu väčšiemu ako my?

Namiesto toľkého usilovania sa o dosiahnutie odpovedí sa skúsme nechať viesť k riešeniam v tom správnom čase.

Ak sa pozriete spätne do minulosti, pravdepodobne si všimnete, že dosť často ste dosiahli vytúžený cieľ, keď ste sa snažili menej. Mohol to byť pohovor, ktorý sa znenazdania zjavil, keď ste prestali posielať životopisy, alebo spriaznená duša, keď ste si povedali, že už rezignujete s randením. Svet nám rád ukáže kade ísť, keď sa pustíme z opratou.

Nechcem však, aby ste ma chápali nesprávne, že vám odporúčam, aby ste sa jednoducho vzdali a nechali sa viesť. Je potrebné mať svoje ciele a rovnako aj sny.

Celkový trik spočíva v tom, že je potrebné mať rovnováhu v úsilí a pohode.

Preto môže mať väčšina stále osvojenú mentalitu tvrdej driny a niekedy môže byť problém zabezpečiť rovnováhu. Niekedy si môžete pripadať ako ryba, ktorá pláva proti prúdu. Často sa pristihnete, že skúšate a skúšate a nič nevychádza. Dobrou správou je, že na to postupne prídete. Dokážete si tak uvedomiť, kedy treba preradiť a prestať toľko makať a nechať sa unášať prúdom. Či už je to na základe meditácie, jógy, alebo strávením času v prírode, prídete na to, ako sa vzdať v prospech vyššej sily, ktorá vás povedie správnym smerom.

Nie je to o prijatí nejakého vyznania, alebo dogmy. Pozrite sa na to skôr ako uvedomenie si faktu, že vo svete existuje tak veľa vecí, ktorým nerozumieme. Jedna vec, ktorú si začíname vážiť je sila, ktorá je ochotná viesť nás, ak sa necháme. Stačí si vyhradiť čas, kľud a počúvať sám seba. Odpoveď sa dostaví sama. Možno nie vtedy, keď práve chceme, ale postupne sa dostaví.

Skúste sa tak obrazne povedané pustiť volantu a zaexperimentujte nad svojou kontrolou.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup