Väčšina z nás máme pocit, že sme celkom šťastní ľudia, ale v hĺbke duše tomu nemusíme skutočne veriť. Ak sa pozriete okolo seba a vidíte ľudí s ktorými ste vyrastali, ako si užívajú každý jeden okamih ich života, zatiaľ čo vy chodíte do práce, ktorú neznášate, každý deň opakujete tú istú rutinu, je potom veľmi jednoduché nebyť s takýmto životom spokojný. Aké je teda tajomstvo všetkých tých šťastných ľudí? Čo robia inak, aby si užili každú jednu chvíľu ich života, zatiaľ čo my ostatní iba prežívame?

  1. Dávajú

Sústrediť sa iba na peniaze je najlepší spôsob ako skončiť nešťastný. V skutočnosti, vo výskumoch o šťastí vedci zistili, že pokiaľ máte dostatok peňazí na to, aby ste uspokojili svoje základné potreby, existujú iba 2 spôsoby ako vám peniaze môžu ešte pomôcť. Jeden je zvýšiť vaše sociálne postavenie a druhý spôsob je rozdať ich a pomôcť iným. Tým, že finančne pomôžu ľuďom, ktorí ich skutočne potrebujú, namiesto ich zbytočného hromadenia, šťastní ľudia majú pocit, že tomuto svetu pomáhajú.

  1. Vyhýbajú sa konfliktom

Šťastní ľudia sa často snažia starať iba o svoje veci. Kým ostatní sa starajú do vzťahov iných, alebo zbytočne riešia kto o kom čo povedal, šťastní ľudia sa sústredia iba na veci, ktoré majú pod svojou kontrolou. Riešiť si svoje veci a nechať druhých žiť ich život je jednoduchý spôsob, ako maximalizovať šťastie.

  1. Sú vďační

Nepotrebujú obdiv okolia, aby boli vďační za to, čo majú. Netrávia čas tým, že snívajú o lepšom živote, alebo závidia, že ich sused si kúpil novšie a lepšie auto ako majú oni. Namiesto toho si nájdu každý deň chvíľu na to, aby sa zamysleli a uvedomili si všetky veci, ktoré si cenia a za ktoré sú vďační.

  1. Pozerajú sa na život vždy z lepšej stránky

Aj keď im život hádže pod nohy polená, skutočne šťastní ľudia ostanú nezmenení. Zaoberať sa zlyhaniami a predstavovať si čo najhoršie sa môže stať môže byť pre niektorých ľudí bežnou praktikou, ale ak chcete byť skutočne šťastný musíte vždy veriť, že všetko zlé sa na dobré obráti.

  1. Cenia si vzťahy

Namiesto toho aby sa sústredili na peniaze a neoblomne sa snažili kariérne rásť tým, že budú pracovať 12 hodín denne, najšťastnejší ľudia sa snažia čas tráviť s ľuďmi, ktorí ich napĺňajú a budujú svoje osobné vzťahy. Na sklonku života si nebudete pamätať všetok čas, ktorý ste strávili v práci. Namiesto toho oceníte spoločné chvíle strávené so skutočnými priateľmi. V rebríčku hodnôt posunúť ľudí nad peniaze je jeden z najdôležitejších spôsobov ako dosiahnuť skutočné šťastie.

  1. Žijú pestrý život

Aj napriek tomu, že vzťahy sú pre nich veľmi dôležité, šťastných ľudí nedefinuje iba tento jeden aspekt ich života. Snažia sa pracovať v práci, ktorá ich baví, majú rôzne záľuby a milujú ak môžu personálne rásť. Ak žijú pestrý život, ten sa im nezrúti, ak sa im niektoré veci nevydaria podľa ich plánov. Ak sa rozídu s partnerom, stále majú prácu, ktorá ich napĺňa. Ak sa pri športe ktorý milujú zrania, stále môžu voľný čas tráviť s priateľmi, s ktorými majú výborný vzťah. Ako sa ľudovo hovorí, nestavia všetko na jednu kartu, alebo ešte výstižnejšie, nie je dobré nosiť všetky vajcia v jednom košíku.

  1. Nezameriavajú sa na materiálne veci

Aj keď si mnoho z nás, môže myslieť, že nakupovanie je fantastický spôsob ako odbúrať stres a že vlastniť veľké množstvo, často nepotrebných vecí, z nás spraví šťastných, mýlia sa. Potešiť sa novým luxusným oblečením môže byť príjemné, ale konkurovať zážitku z potápania pri koralových útesoch a následnému rozprávaniu príbehov z takejto skúsenosti určite nemôže.

  1. Nasledujú svoju vášeň

Na záver, šťastní ľudia nasledujú ich vášeň. Ak sa jedného dňa zobudia a zistia, že sú skutočne nespokojní so svojou prácou, neboja sa odísť a nasledovať niečo na čom im skutočne záleží a čo ich bude napĺňať. Takýto čin môže samozrejme znamenať risk. Môže to viesť k veľkému zlyhaniu. Ale šťastní ľudia sa neboja staviť na to ich krk a ísť vpred za niečím, čoho sa ostatní boja.

zdroj: flickr.com / lifehack.org


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup