Väčšina ľudí sa vzdáva svojich osobných či pracovných snov len preto, lebo sú limitovaní svojou minulosťou. Ak k nim nechcete patriť aj vy, odporúčam riadiť sa nasledujúcimi radami.

1. Prestaňte sa ľutovať

Pred tým, ako sa zameriate na dosiahnutie niečoho, musíte sa vzdať sebaľútosti. Môže to znamenať čokoľvek od obáv o svojom vzhľade, až po strach zo straty práce. Namiesto toho sa skôr zamerajte na zlepšenie vášho života.

2. Naučte sa upustiť

Emócie môžu zapríčiniť to, že sme divokí a robíme to, čo by sme nemali. Moja rade znie, upustime od nechcených emócií a povedzme si, že sa dokážeme ovládať.

3. Váš mozog vás obmedzuje

Váš mozog vás dokáže prinútiť myslieť si, že minulá skúsenosť vás obmedzuje v súčasnosti. Snažte sa rozdeliť skutočnosti z minulosti a súčasnosti.

4. Prestaňte byť prehnane citliví

Inteligentní ľudia chcú prirodzene súhlas. Nemôžete sa však zavďačiť každému. Nemôžete jednoducho excelovať, pokiaľ si nebudete stáť za vašimi rozhodnutiami.

5. Buďte šťastní teraz

Neposúvajte pocit šťastia do budúcnosti, keď ste práve teraz dosiahli svoj cieľ. Pociťujte šťastie práve v daný moment.

6. Prestaňte dodržiavať pravidlá

Náboženstvo môže mať akékoľvek podoby. Nedržte sa pravidiel, ktoré vám nedávajú zmysel a iba vás tiahnu späť. Nazerajte smerom von.

7. Poznajte svoju cestu

Stanovte si skutočné ciele a zámery. Bez toho je dosiahnutie úspechu doslova nemožné. Zistite čo chcete a bude omnoho ľahšie dosiahnuť to.

8. Odpovedajte viac áno

Ľudia si myslia, že obmedzovanie je kľúčom k úspechu a na veľa zábavných vecí odpovedajú nie, len preto, aby ich nerozptyľovali. Prestaňte plávať proti prúdu a nechajte sa unášať.

9. Uvedomte si, že zmena je jediná konštanta

Neodporujte zmenám. Z pohľadu podnikateľa, je dôležité uvedomiť si, že všetko má svoj začiatok a koniec. Buďte otvorení prospešným zmenám vo vašich životoch a zamestnaniach.

10. Uvedomte si, že ľudia sú zvláštni

Ľudia robia veci, ktoré nedávajú zmysel. Zvyknite si na to. Nedovoľte aby vás to rozrušilo. Potom môžete bezproblémovo využiť svoju energiu na úspech.

11. Nemôžete meniť minulosť

Nedovoľte, aby vás bolestivé spomienky z minulosti ovplyvňovali v súčasnosti. Nemôžete to zmeniť, minulosť nikdy nie je taká hrozná, ako si myslíme. Treba sa pozbierať a pokračovať.

12. Naplňte svoj život šťastím

Vyskúšajte zlepšovanie nálady na základe veselej hudby. Zapíšte sa na hodiny tanca. Využite svoje peniaze spoločensky, nie materiálne. Všetko spomínané vás rozveselí.

13. Nečakajte na zjavenie

Nepotrebujete jedinú famóznu myšlienku, aby ste boli úspešní. Namiesto toho sa zamerajte na jednoduchšie úlohy, aby ste boli šťastní a úspešnejší v práci. Postupovať menšími krokmi naprieč vášmu šťastiu je oveľa účinnejšie.

14. Niekedy je normálne, ak sme smutní

Ak máte dôvod byť smutní, nie je dôvod potláčať to. Vyjadrite smútok a dokážete sa jednoduchšie posunúť vpred a zabudnúť.

15. Nemyslite si, že vás minulosť obmedzuje

Neobmedzujte sa zatriedením ako alkoholik, alebo majiteľ stroskotanej firmy, ktoré môžu prichádzať z vašej minulosti. Tie vás totižto iba limitujú, takže na ne zabudnite a žite pre súčasnosť.

16. Smejte sa a milujte

Smejte sa viac. Je nemožné byť šťastným, ak vašu radosť zo života nevyjadríte aj navonok.

foto: flickr.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup