Ako 20-roční, máte teraz jedinečnú šancu vykročiť správnou nohou tam, kam sa to mnohým starším nepodarilo. Budete prekvapení, koľko sa toho zmení za jedno desaťročie. Niektoré z nasledujúcich 6tich bodov súvisia so svetom peňazí a financií, niektoré vám pomôžu k lepšej kariére a nájdeniu šťastia.

1. Učte sa a čítajte –  Čítanie je najlepšia vec, ktorú pre seba môžete urobiť. Čítanie o investovaní a peniazoch je síce niekedy nezáživné, avšak pre úspešných ľudí samozrejmé. Môžete si však vyberať aj knihy z mnohých oblastí vášho záujmu. Naučí vás to veľmi veľa o živote a pomôže pochopiť samého seba. Len hlboká znalosť určitých oblastí bude ocenená. Zvlášť v dobe automatizácie. Inšpiráciou môžu byť aj tipy od Billa Gatesa.

2. Šetrite a investujte – Existuje jednoduché pravidlo a matematika je v tomto jasná. Ak si v mladosti odkladáte aj malé sumy a pravidelne ich investujete na svetových trhoch, vzrastie vaša investícia po 40-50 rokoch do značnej sumy. Váš vek je jednou z najväčších výhod investovania, preto ňou nepremrhajte. Premýšľajte o potenciáli každého eura a zistíte, že čas, ktorý vám dáva mladosť tromfne všetko!

3. Budujte si sieť kontaktov a kamarátov – Ak sa neviete rozhodnúť medzi tým, či ste introvert alebo extrovert a spoločenské akcie považujete za stratu času a nudu, možno máte pravdu. Avšak vyhýbať sa im, by bola obrovská chyba. Stretávať sa s ľuďmi podobných záujmov je jedna z najdôležitejších vecí, aké môžete robiť. Je to zábavné, pútavé a zároveň výzva. Anglicky termín pre túto činnosť je networking. A po krátkom vyhľadávaní podrobnejšej definície zaiste narazíte na mnohé akcie, usporadúvané za účelom združovania ľudí budujúcich si sieť kontaktov. To môže pomôcť hlavne introvertnejším typom, pretože na podobné akcie v podstate väčšina ľudí prichádza s obavami, ako to bude prebiehať. Pokiaľ sa ale v dvadsiatke začnete venovať podobným akciám, v tridsiatke toho nebudete ľutovať.

4. Experimentujte a naučte sa prehrávať – Pri experimentoch je prirodzené, že končia neúspechom. Naučte sa žiť aj s nezdarmi, pretože úspešným ľudom sa dejú neustále a bez nich je takmer nemožné vytvoriť úspešný projekt. Jednoduchou variantou, ako si zvyknúť na nezdary, je začať písať. Prvá verzia čohokoľvek býva zlá. Až učením a postupným zlepšovaním sa dostaví úspech. Vystúpte zo svojej komfortnej zóny. Naučte sa hovoriť na verejnosti (Tu môžu pomôcť kluby Toastmasters), meditujte, začnite konverzáciu s cudzími na ulici alebo skúste niektorú z akcií typu SpartanRace. Skvelé tipy na výstupy z komfortnej zóny nájdete na nestereo.cz.

5. Nepite toľko. Čo si budeme nahovárať, na škole pije každý a účasť na školských alko-akciách je v mnohých prípadoch povinná. My, Slováci sme v tomto smere odborníci. Niektorí to však s alkoholom preháňajú. V tridsiatke budete piť omnoho menej a budete za to vďační. Zbavíte sa každodennej opice a v hlave sa vám zrazu objaví mnoho miesta na premýšľanie. Piť alkohol s mierou je v poriadku, ale preháňať sa to nemusí.

6. Nebuďte online (stále) – Najčastejšia závislosť v dnešnej dobe. Prídete na zastávku a všetci sú zahľadení do mobilov. Najväčším problémom našej spoločnosti je, že sa nepozeráme na svet okolo seba a prestávame premýšľať. Neustále čítanie krátkych správ na sociálnych sieťach znižuje našu sústredenosť a schopnosť čítať dlhšie texty. Pokiaľ si toto uvedomíte, odpojíte sa včas a začnete využívať mozog, získate obrovskú výhodu.

Zdroj : www.millennialinvest.com a flickr.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup