zarabanie penaziNa otázku  ako zarobiť peniaze si budete môcť lepšie odpovedať po prečítaní tohto článku. Určite by ste radšej zarábali peniaze bez toho, aby ste na to obetovali všetok svoj voľný čas a boli donútení vzdať sa vašich obľúbených činností. Skvelá cesta, je zarábať peniaze tým, čo vás baví – s vašimi koníčkami. Nemožné? Všetko čo potrebujete na začiatok – je opýtať sa sám seba tri otázky.

 

 

3 otázky, ktoré by si mal dať každý z vás, keď chcete vedieť ako zarobiť peniaze

 

1. otázka:  Ktoré činnosti robím rád?

Zarobiť peniaze nemusí byť až také zložité, stačí ak si premyslíte čo radi robíte. Jediné kritérium je či si myslíte, že ste na takej úrovni, aby ste vašou činnosťou priniesli ostatným nejaký úžitok. Napríklad ak máte radi písanie, je vhodné si položiť otázku. Ste schopní napísať nejaký súvislý článok? Zaujať? Obdržať pozitívne reakcie od vašich čitateľov? Ak radi šijete. Myslíte si, že dokážete ušiť šaty, ktoré budú vyzerať dobre? Je dôležité sa rozhodnúť či dokážete vašu obľúbenú činnosť vykonávať dobre. Nemusíte byť expert, ale ak máte záujem zarobiť si nejaké peniaze, nemali by ste byť ani úplny začiatočník.

Tu je pár činností, v ktorých by ste sa možno našli:

Fotografovanie

Písanie

Kreslenie

Štrikovanie alebo šitie

Hranie na hudobný nástroj

Varenie

Šport, cvičenie

Poďme si teraz položiť druhú otázku, ktorá vás dostane bližšie k odpovedi: Ako zarobiť peniaze? A tou je?

 

2.otázka: Akú sumu ste už utratili za užívanie si vašej záľuby?

Keď budete rozmýšlať o tom, ako zarobiť peniaze s vašimi záľubami, je dobré zamyslieť sa nad tým, koľko peňazí ste už investovali do vašich koníčkov. Skoro každé hobby obsahuje nejaké výdavky. Mám na mysli nejaké výrobky (napr. knihy,časopisy) alebo služby ( tréningové kurzy, členské v nejakom spolku a pod. ) za ktoré platíte.

Pár príkladov za čo utrácate:

– knihy, ktoré slúžia pre vaše vzdelávanie

– obľúbené časopisy, ktoré nakupujete alebo odoberáte

– návštevy kurzov ( kurzy varenia, kreslenia, vzdelávacie kurzy, cudzie jazyky a pod.)

– nákup nejakých nástrojov alebo doplnkov pre vykonávanie vašej záľuby ( kupujete hrnce, športové potreby, kameru alebo nejaký software, hudobné nástroje )

Zistili ste, že vykonávanie týchto aktivít stojí celkom slušné peniaze.

3. otázka:  Aký produkt by som mohol vyrábať  alebo aké služby môžem ponúkať ostatným?

Pozrite si zoznam napísaný v bode 2. Nachádzajú sa tam nejaké výnimočné produkty, alebo služby, ktoré by ste mohli ponúkať ostatným?

Napríklad:

Ak ste si nakúpili veľa príručiek, ktoré ste použiváli pri vzdelávaní sa vo vašej činnosti, môžete z nich vybrať to podstatné, vytvoriť e-book a predávať ostatným. Alebo, ak odoberáte nejaké magazíny zaoberajúce sa vaším koníčkom, mohli by ste písať nejaké články pre jeden alebo viacero z nich.

Premyslite si aké máte schopnosti, ktoré by ste mohli učiť druhých. Pokojne by ste mohli  organizovať nejaké platené kurzy, poprípade ísť do nejakého vzdelávacieho strediska kde vám možno ponúknu prácu.

Ak vás stále nenapadá ako zarobiť peniaze poskytovaním produktov alebo služieb podobným nadšencom ako ste vy, myslite troška viacej obširnejšie.

Dokážete s vašim koníčkom vytvoriť nejaký finálny produkt, o ktorý by mali záujem ľudia na celom svete?

Napríklad:

Ak máte radi kreslenie, pokúšali ste sa predať niekedy vaše práce na internete?

Ak pekne fotíte, umiestnite vaše fotky na Flickr – možno si vás niekto všimne, alebo ich vyskúšajte predať na Istockphoto.

Len čo začnete takto rozmýšlať, budete milo prekvapený koľko je možností na privyrobenie si nejakých peňazí pri vykonávaní vašich záľub. Vašou najväčšou úlohou bude vybrať si jednu, ktorá bude tá pravá.

Chcete  zarábať peniaze činnosťami, ktoré máte radi? Máte nejaké nápady, ktoré si myslíte, že by mohli priniesť nejaké to € ? Ak chcete zveriť svoje know how ako zarobiť peniaze, budem rád, ak ho napíšete do komentárov.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup