Na príchod nového člena domácnosti, psa, sa treba dobre pripraviť. Poďte sa pozrieť, čo všetko preňho potrebujete nakúpiť v chovateľských potrebách. Určite využite online nákupy. Rýchlo totiž zistíte, že sú lacnejšie.

Už viete, kde bude psík bývať?

Ak budete mať psíka na záhrade, ideálne je postaviť mu už dopredu koterec. Alebo aspoň nachystať psiu búdu. Nepodceňte to, že malé šteniatka sú hravé, a pri hre toho vedia skutočne mnoho zničiť. Zamaškrtia si na elektrike automobilu, ale aj na záhradnom osvetlení. Rozhodne ich zaujmú vaše topánky u dverí a drevený záhradný nábytok je doslova lahôdka. Na šteniatka sa je teda dobré perfektne pripraviť a vytvoriť im priestor, kde nemôžu nič zničiť. Platí to pre vonkajšieho aj bytového psíka. Na doma bude psík potrebovať taktiež interiérový pelech. Od začiatku ho zvykajte na jeho miest.

Postroj, obojok a vodítko

Pre šteniatko je lepší postroj. Ale nie je to podmienka. Určite potrebuje psík ihneď obojok a vodítko. Psík si musí ihneď zvykať na to, že ho vodíte na vodítku a nie je pustený na voľno. Je to základná cvičebná pomôcka.

Ak budete psíka voziť v aute, potrebujete aj vhodné upnutie do automobilu. Nikdy nevozte psíka bez pripútania. Nie je to nebezpečné len preňho, ale aj pre vás a ostatných vodičov. Pes musí byť v aute bezpečne pripútaný! Aby vám neušpinil sedačky, zadovážte si vhodnú autodeku.

TIP: oblečenie pre psov

Dobroty pod zub

Psíkovi kúpte misku na vodu a žrádlo. Spočiatku šteniatko kŕmte granulami určenými pre šteňatá. Konzerva nie je potrebná, ale ak chcete, môžete mu ju občas dávať. Alebo kŕmte surovou stravou, tzv. BARF metódou. Zo začiatku, k výcviku, budete potrebovať aj dobroty ako odmenu za dobre vykonaný povel. Psíkovi ale nedávajte detské piškóty ani cukríky. Ale naopak, bohato postačia bežné granule, ktorými ho kŕmite. Psík ich ocení aj ako odmenu.

Hygienické potreby pre psa

Dôležité chovateľské potreby sú aj tie určené pre hygienu. Psíkovi kúpte vhodný prostriedok na čistenie zubov. Hodiť sa vám bude šampón pre psov, niečo proti vnútorným parazitom a niečo proti vonkajším. Ak budete mať psíka v byte, budete potrebovať aj kliešte na pazúry.

Psík potrebuje hračky pre zábavu

Aby psík neničil vaše veci potrebuje vlastné hračky. Tie sa hodia aj na jeho výcvik. Aj tieto pomôcky kúpite v chovateľských potrebách.