Prišli ste z dovolenky, kde ste ochutnali tradičné mexické, ázijské alebo akékoľvek iné delikatesy a chcete ich mať aj doma? Alebo len chcete vyskúšať originálne potraviny rôznych krajín? Dnes sa to dá veľmi jednoducho aj na Slovensku!

Určite to poznáte. Vyberiete sa na dovolenku do nejakej cudzej krajiny, napríklad do veľmi zaujímavého Mexika. Na zážitku z takejto cudzej krajiny sa okrem domorodých obyvateľov, nových miest a kultúry vo veľkej miere podieľa aj tradičné jedlo. Prídete tak do takejto krajiny a ochutnáte mexické potraviny. Sú dve možnosti – buď ich budete z celého srdca nenávidieť, budete ľutovať, že ste sa do takejto krajiny vybrali a budete sa snažiť prežiť z domácich zásob alebo si mexické potraviny zamilujete natoľko, že odtiaľ nebudete chcieť odísť. Toto, samozrejme, platí aj pre všetky iné krajiny a ich domáce potraviny, či už talianske, ázijské, grécke, potraviny alebo jednoducho jedlá zemí, ktoré sú špecifické a výrazné. Koniec dovolenky tak znamená jeden veľký problém – prídete o všetko to perfektné jedlo, ktoré ste si stihli tak zamilovať. Zohnať tradičné potraviny jednotlivých krajín na Slovensku bolo niekedy náročné, dnes je to však mimoriadne jednoduché, je tu totiž web Svetchuti!

Mexiko, Grécko a Ázia?

Na stránkach Svetchuti nájdete domáce potraviny z mnohých zemí sveta, ktoré inde len tak nezoženiete. Napríklad originálne ázijské potraviny, kam patrí indická kuchyňa, ktorá je známa svojimi rozmanitými druhmi korenia, ktoré jedlám dodávajú výnimočnú chuť, rozmanité suroviny čínskej kuchyne, rovnako ako aj japonskej, vás rozhodne dostanú a spravia z vašich jedál nepopísateľný kulinársky zážitok. Mexické potraviny a kuchyňa, ktorá je mixom pôvodnej mexickej a španielskej kuchyne, taktiež používa rôzne druhy korení, čili, základom varenia je aj kukurica a fazuľa. Rovnako pestré sú aj grécke a talianske potraviny. Pre milovníkov vína je tu zas starostlivo vyberaný wine food od prestížnych značiek s dlhoročnou tradíciou, ktorý nesmie chýbať pri žiadnom večeri s fľašou vína. Mimochodom, tieto delikatesy môžete darovať aj vo forme darčekových košov a darovať tak mimoriadne originálny darček pre vašich blízkych. Vyberte si delikatesy aj vy a potešte nielen vaše, ale aj chute vašich blízkych!