Pracujete teraz viac z domu na home office a hľadáte spôsob, ako si zaistiť dostatok kvalitného svetla, alebo chcete optimalizovať teplotu a ušetriť tak nemalé finančné prostriedky? Aj vy si môžete zaistiť kvalitné prostredie pre prácu, a navyše ochrániť váš domov. Pýtate sa, čím a ako? No predsa zaobstaraním kvalitných roliet.

V posledných rokoch sú rolety čím ďalej obľúbenejšie. Zaistia príjemné klimatické podmienky počas celého roka a je možné s nimi aj vhodne regulovať tok svetla v jednotlivých miestnostiach. Prečo by teda nemali chýbať ani u vás doma?

Zdroj obrázka: Lomax-brany.sk

Zníženie tepelných strát znamená nemalú úsporu energií

V letnom období môžu vhodne zvolené rolety obmedziť vnikanie tepla a v zime, naopak, zabránia jeho nechceným únikom. K tým dochádza v okennom priestore úplne bežne. Kvalitné predokenné rolety dokážu ochrániť váš byt či dom aj proti nepriaznivým vplyvom počasia, ako môžu byť silné dažde, víchrice, krupobitie a pod. Aké sú teda výhody predokenných roliet?

Vďaka vonkajším roletám nielen ušetríte energiu, ale taktiež si zaistíte príjemné klimatické podmienky vo vnútri objektu po celý rok, a to či už ide o dom, alebo byt. Už vás neprekvapí nízka teplota v dome, ktorá mnohokrát klesá práve z dôvodu úniku tepla. Budete tak vždy mať pracovné prostredie s vhodnou teplotou.

Zdroj obrázka: Lomax-brany.sk

Zaistí ideálne svetlo v celom objekte a ochráni súkromie

Rolety majú oveľa viac funkcií než len tieniaci efekt. Okrem toho môžu ochrániť váš domov aj pred ďalšími nežiadúcimi vplyvmi. Poskytnú rovnako viac než dostatok súkromia, ktoré je taktiež dôležité. Existujú rôzne druhy roliet do okien, ktoré si môžete zaobstarať. Líšia sa spracovaním a kvalitou. Medzi klasické typy radíme napríklad aj pevné vonkajšie rolety.

Pre prácu je veľmi dôležité kvalitné svetlo. Tým úplne najvhodnejším je, samozrejme, svetlo denné. Možno si poviete, že zdroj svetla si prispôsobíte podľa svojich potrieb, ale to samé platí aj v prípade denného svetla. S tým vám pomôžu kvalitné tieniace prostriedky. Nedostatok svetla pri práci sa môže negatívne podpísať na našom výkone, ale aj na zdraví.

Zdroj obrázka: Lomax-brany.sk

Ovládate ich kedykoľvek a kdekoľvek

Inštalácia zatienenia okien je vhodnou voľbou, a to ako po funkčnej, tak aj po estetickej stránke. Je vhodné, aby mali predokenné rolety elektrické ovládanie. Potom je možné pripojiť ich na inteligentnú domácnosť, čo vám umožní ovládať ich kedykoľvek a kdekoľvek. Rad elektrických roliet funguje napríklad s technológiou Somfy, ktorú možno následne prepojiť s aplikáciou. Niektoré rolety sú vybavené aj špeciálnymi čidlami, ktoré reagujú v závislosti od aktuálnych teplotných podmienok.

Zdroj obrázka: Lomax-brany.sk

Rolety predstavujú aj zaujímavý doplnok vášho domova, ale ktoré zvoliť?

Vonkajšie rolety môžu byť vhodnou voľbou. Fungujú podobne ako žalúzie, ale ich efekt je silnejší. Navyše sú moderné a esteticky pekne spracované. Ich farbu možno perfektne zladiť s fasádou. Ako vybrať rolety, aby čo najviac zodpovedali vašim požiadavkám?

Vždy je dôležité brať do úvahy konkrétny priestor, kde budú umiestnené. Je teda nutné zvoliť predovšetkým vhodné rozmery či kotvenie. Jedno je však isté, na kvalitnej tieniacej technike sa nevyplatí šetriť. V prípade, že si nevyberiete rolety z ponuky, vždy je možné nechať si vyrobiť rolety na mieru presne podľa vašich požiadaviek.

Investícia, ktorá sa vám oplatí

Určite sa pýtate, koľko stoja rolety. Začiatočná investícia síce môže byť vyššia, ale pomerne rýchlo sa vám vráti. Keďže rolety zabraňujú únikom tepla, znížia sa tým vaše náklady na vykurovanie. Naopak, v lete zase ušetríte na prevádzke klimatizácie, pretože termoizolačné vlastnosti predokenných roliet sú výborné. Dôvodov, prečo si zaobstarať vonkajšie rolety je skrátka a jednoducho viac než dosť. Verte, že budete s ich službou úplne spokojní.