Nákladná kamiónová preprava rôzneho tovaru v rámci celej Európskej únie je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou obchodu a podnikania aj na Slovensku. Pre prepravné spoločnosti je to častokrát už zabehnutá rutina, najmä ak sa špecializujú na určité trasy a krajiny. Ako však postupovať v prípade medzinárodnej prepravy do krajín mimo Európskej únie?

Isté komplikácie v oblasti medzinárodného prepravného biznisu pred pár rokmi spôsobil všetkým dobre známy BREXIT. Po BREXITE, teda vystúpení Spojeného kráľovstva z Európskej únie v roku 2020, sa pravidlá medzinárodnej prepravy do Anglicka museli podriadiť novým okolnostiam, ako sú napr. zvýšený colný dohľad a kontroly. To so sebou prinieslo aj nutnosť vybavenia väčšieho množstva formalít.

Pre niektorých sa tak mohla stať medzinárodná preprava zásielok do Anglicka menej lákavá či dokonca zbytočne komplikovaná. V prípade, že sa obávate obmedzení a zbytočných colných formalít, existuje niekoľko skvelých riešení, ako sa dá preprava tovaru do Anglicka zvládnuť bez stresu.

Preprava tovaru do Anglicka v spolupráci so skúsenou prepravnou spoločnosťou

Najlepším možným riešením, ako sa dá preprava tovaru do Anglicka zjednodušiť, je osloviť skúsenú prepravnú spoločnosť špecializovanú na prepravu Slovensko – Anglicko. Vďaka skúsenostiam a službám, ktoré vám takáto firma môže poskytnúť (napr. nonstop zákaznícky servis, poradenstvo či vybavenie celej colnej agendy), bude pre vás medzinárodná preprava zásielok do Anglicka naozaj bezpečná a bezproblémová.

Preprava Slovensko – Anglicko. Čomu je potrebné venovať pozornosť?

Každá preprava v spolupráci s naozaj kvalitnou a profesionálnou prepravnou spoločnosťou by mala spĺňať určité kritériá, na základe ktorých viete, že ste sa rozhodli správne. Preprava Slovensko – Anglicko tiež nie je výnimkou, a preto je potrebné venovať pozornosť už samotnej úvodnej komunikácii s logistickou spoločnosťou. Ústretovosť, flexibilita, dodržiavanie dohodnutých termínov, individuálny prístup ku každému klientovi, ale aj ochota prevziať zodpovednosť za zásielku či rýchly reakčný čas… To všetko sú predpoklady toho, že budete vo finále so spoločnosťou, ktorú si vyberiete, a s jej službami naozaj spokojný.

Medzinárodná preprava zásielok do Anglicka už vôbec nemusí znamenať žiadne obmedzenia ani komplikácie, ak sa rozhodnete pre spoľahlivého partnera – Focus Logistics.