Ani vy nemôžete v podkroví v týchto horúčavách vydržať a v zime tam naopak mrznete? Pravdepodobne váš čaká zateplenie šikmej strechy. Až takto revitalizované podkrovie je plnohodnotným obytným priestorom.

Zateplenie sa vyplatí

Kto má šikmú strechu, môže si vlastne poblahoželať. Zobytnenie podkrovia dokáže zásadne rozšíriť obytný priestor. Obvykle sa v ňom budujú detské izby a spálňa. Nesmie chýbať ani zázemie s kúpeľnou, toaletou, prípadne šatňa. Ale aby sme si tento priestor plnohodnotne užili, musíme ho dostatočne a kvalitne zatepliť. Najčastejším riešením je metóda, pri ktorej sa používa medzi krokvy kamenná vata. Čaká nás teda zateplenie podkrovia.

Ale zateplenie je na mieste aj v prípade rovnej strechy. Izolácia plochej strechy kamennou vatou pomáha šetriť náklady za energie. V zime môžeme menej vykurovať, v lete nemusíme uvažovať o klimatizácii. A podobne nám pomôže aj zateplenie fasády.

Nesmieme však zabúdať, že komfortné bývanie v podkroví neznamená let zateplenie šikmých plôch. Možná ste sa už stretli s podkrovím, kde je cez podlahu počuť akýkoľvek krok, alebo spadnutie predmetu. Aj tomu zabráni izolácia. Konkrétne izolácia podláh a stropov. Tá zabraňuje šíreniu tzv. kročejového zvuku a súčasne funguje aj ako tepelná izolácia. I v prípade zatepleného podkrovia je nutné zabrániť neriadenému prenikanie tepla medzi poschodiami.

Kamenná vlna Rockwool

Rockwool ponúka nehorľavé izolácie z kamennej vaty. Ide o izolácie pre šikmé aj ploché strechy, izolácie stropov a podláh, fasádne izolácie, izolácie pre predsteny a izolácie pre TZB a protipožiarne izolácie. Firma má k dispozícii kvalitne spracované návody na aplikáciu týchto izolácií. Výhodou je tiež veľké množstvo preškolených remeselníkov a firiem, ktorý už majú s izoláciami Rockwool mnohoročné skúsenosti.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup