Asi často využívate rôzne služby ako prekladač viet avšak, ak neviete rozprávať alebo písať po Anglicky, pravdepodobne nikdy nebudete schopní vybudovať ziskovú a vysoko úspešnú stránku. Samozrejme, existujú výnimky, ale o tom v inom článku.

To však neznamená, že vaša Angličtina musí byť perfektná.

Nehovorím tu totiž o používaní dokonalých viet alebo o ohromovaní ľudí širokou slovnou zásobou.

Budovať web je o doručovaní užitočného obsahu ľuďom, ktorí ho chcú.

Taktiež nie som rodený Angličan. Musel som sa učiť a stále sa učím a trvalo to veľké množstvo hodín, kým som sa do toho dostal.

Keď je vaša Angličtina dostatočne dobrá?

Samozrejme, čím budete robiť pri písaní menej chýb, tým lepšie.

Avšak poznám stránky, ktoré majú niekoľko tisíc návštevníkov denne a sú písané niekym kto nie je rodený Angličan.

Aj oni robia chyby. Niekedy veľa chýb.

Avšak viete čo?

Ľudia stále čítajú to, čo píšu a ľudia milujú ich weby, pretože sú poučné, zábavné alebo niekedy aj oboje.

Nepoužívajte úroveň vašej Angličtiny ako výhovorku. Ak totiž nie ste dostatočne dobrí, tak sa zlepšite. Ale nerobte z toho problém, pretože to problém vôbec nie je.

Ako som sa učil angličtinu sledovaním rozprávok

Keď som mal sedem rokov, prišiel som skorej zo školy, sadol si na gauč a sledoval rozprávky cez satelitné vysielanie. Samozrejme v Angličtine, niekedy dokonca aj v Nemčine.

Rozprávky som doslova miloval, takže ich sledovaním som strávil v priemere 4 hodiny denne. To boli moje začiatky s Angličtinou. Anglické rozprávky s titulkami, alebo nemecké, záleží aký jazyk sa chcete naučiť. Hlavne buďte obklopení jazykom.

Neskôr som začal Anglicky čítať.

Vďaka internetu som mal možnosť zadovážiť si anglické filmy s anglickými titulkami a musím povedať, že práve v tomto bode sa moja Angličtina posunula dopredu najviac.

To, čo som počul som si mohol zároveň prečítať a to bol skvelý spôsob ako si osvojiť anglické výrazy. Vôbec som sa nenamáhal nejakým prekladom slovíčok. Väčšinou som sa snažil si ich domyslieť z kontextu, pretože tak som si dané slovíčko najlepšie zapamätal.

No a po roku pozerania filmov s anglickými titulkami som začal filmy sledovať čisto v Angličtine.

Anglické filmy s anglickými titulkami = základ učenia. 

Stále mám medzery, stále niekedy niečomu nerozumiem, ale dennodenne sa učím a mám pocit, že sa učím rýchlo.

Učenie Angličtiny by som prirovnal k efektu snehovej gule. Na začiatku je to ťažké, ale akonáhle už niečo viete, všetko sa na vás rýchlejšie nabaluje.

Kašlite na gramatiku. Tá sa dá postupne naučiť aj neskôr. Nevravím, že nie je dôležitá, ale prvoradá je slovná zásoba.

Učte sa Angličtinu tak, že sa do nej naplno ponoríte. Takže ak sa chcete stať lepším: Začnite čítať, sledovať  a počúvať tak často, ako sa len dá.

Čo takto písať aj v iných jazykoch ako je Angličtina? 

Ziskovú stránku môžete pokojne vytvoriť aj v jazykoch ako je Španielčina, Čínština, Portugalčina alebo dokonca aj Nemčina.

Osobne s tým skúsenosti nemám, ale poznám pár ľudí, ktorí si takto celkom slušne privyrábajú.

Čím viac jazykov ovládate, tým máte väčšiu šancu.

Napríklad Španielsko a Portugalsko je dostatočne veľké na to, aby ste slušne online zarobili a konkurencia je stále veľmi malá.

5 spôsobov ako si rýchlo zlepšiť Angličtinu

Nakoniec vám tu zanechám päť jednoduchých, ale za to skvelých spôsobov, ako si zlepšiť vašu Angličtinu.

Môžu sa vám zdať až príliš jednoduché a to preto, lebo naozaj sú. Čím viac sa im však budete venovať, tým lepší budete.

1. Počúvajte

Počúvajte rozhovory, filmy, seriály alebo hudbu. Spojte príjemné s užitočným, že si napríklad vyhľadáte anglický rozhovor o tom, ako si zarábať internetovou stránkou.

2. Čítajte

Už to bolo spomenuté veľa krát predtým: Ak sa chcete stať dobrý spisovateľom, musíte veľa čítať. Čítajte to, čo vás baví a robte tak dennodenne.

3. Pozerajte

Ak ste začiatočník a nie ste úplne dokonale oboznámení s Angličtinou, toto je miesto, kde by som začal. Začal by som sledovaním filmov alebo seriálov bez titulkov. Budete sa učiť bez nich, verte mi. Ak sa rozhodnete pre titulky, nevinte ma z toho, že robíte malý pokrok.

4. Píšte

Začnite písať najviac ako sa dá a nerobte si starosti s tým, či to bude gramaticky správne alebo či to má správnu štruktúru, pretože nad týmto si budete lámať hlavu aj neskôr, ak bude vaša Angličtina fajn. Nazbierajte v sebe odvahu a spustite nejakú internetovú stránku alebo si píšte len tak pre seba na vašom počítači. Hlavne píšte!

5. Rozprávajte

Tento krok je na vás. Ak nechcete robiť videá alebo rozhovory na váš web, v tom prípade sa na tento krok nemusíte sústrediť. Ak chcete byť bloger alebo spisovateľ, v tom prípade sa sústreďte na písanie.

Neexistujú žiadne prekážky alebo výhovorky.

Možno si poviete, že sa mi to ľahko hovorí, ale taktiež sa dennodenne učím. Ak by som skončil pri prvom náznaku problému, kam by som sa dostal?

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup