Kúpili ste si auto s pocitom, že nasledujúcich sedem rokov doň nemusíte investovať žiadne peniaze, lebo je v záruke a stačí, keď raz v roku prídete na servisnú prehliadku? Omyl. Kúpou auta to len začína. Natankovať, občas ho umyť, zaplatiť povinné zmluvné poistenie, prezuť. Stále dookola. Ak ste sa rozhodli používať auto aj na podnikateľské účely, je toho na zaplatenie ešte viac. Rozmýšľali ste niekedy o tom, či nie je výhodnejšie auto si prenajať?

Investícia do nového auta je vysoká

Ak kupujete firemné auto, určite nevyberiete to najlacnejšie. Prerátate spotrebu a počítate s tým, že to auto musí aj niečo vydržať. Nekupujete ho predsa na ozdobu, chcete ho maximálne využiť. Do auta investujete minimálne 10 000 €, ale bez povinného zmluvného poistenia si na cestu vyjsť netrúfnete. Nové auto bez havarijného poistenia? To radšej nie! Investícia sa pomaly šplhá vyššie. A to vám ešte treba kupovať a meniť pneumatiky, aj keď do príchodu zimy to počká.

Ste si istí, že kúpiť nové auto je to prvé?

Máte dostatok financií a takéto malichernosti nebudete riešiť? To je super. Ale s podnikaním len začínate. Ste si istí, že peniaze, ktoré teraz investujete do auta, nebudete potrebovať o dva mesiace investovať do niečoho, čo vašej firme pomôže rásť? Naozaj to auto na začiatku podnikania plne využijete? Nebude častejšie stáť pred firmou ako brázdiť ulice mesta? Ste si istí, že auto nevyužijete len dvakrát do týždňa, keď pôjdete vybaviť niečo súrne?

Prenájom auta má svoje výhody

Nasadili sme vám chrobáka do hlavy? Máme pre vás riešenie! Auto nekupujte. Prenajmite si ho. Nepotrebujete vysokú počiatočnú investíciu a o servis sa tiež postará požičovňa áut. Vy musíte vedieť, ako často budete auto potrebovať a koľko za požičanie auta zaplatíte. Cena sa odvíja aj od počtu požičaných dní v rámci jedného mesiaca. Auto z požičovne máte vlastne úplne bez starostí. Skúste sa nad tým zamyslieť. Pri podnikaní bude starostí dosť. Nepridávajte si ďalšie.

Čím viac jazdíte, tým menej platíte

Cena za požičanie auta na 1 až 3 dni sa pohybuje od 22 do 25 € a odvíja sa od toho, aké auto a v ktorom meste si prenajmete. Čím dlhšie auto v prenájme máte, tým menej zaň zaplatíte. Férová ponuka, čo myslíte? Na cene vám záleží, ale nechce sa vám hľadať, ktorá požičovňa vám auto prenajme najvýhodnejšie? Skúste portály, ktoré prenájmy automobilov združujú a porovnanie cien je v ich prípade jednoduchšie. Cena za prenájom nie je všade rovnaká. Je len na vás, pre ktorú požičovňu sa rozhodnete.

V cene za požičanie automobilu dostanete

  • zákonné a havarijné poistenie,
  • asistenčné služby,
  • cestnú daň,
  • diaľničné nálepky Slovenskej republiky,
  • snehové reťaze (v zimnom období).

Počítajte a zistite, čo je pre vás výhodnejšie

Skúste si to prepočítať. Čo je na začiatok podnikania lepšie? Investovať do kúpy nového auta alebo do podnikateľských aktivít, ktoré budú ďalej rozvíjať a obohacovať váš biznis? Dobrú požičovňu automobilov nájdete aj vo vašom meste. Auto bez starostí alebo investícia, ktorá stále vyžaduje ďalšie. Čo sa vám oplatí viac?

Výhody požičaného auta:

  • auto nevyžaduje vašu celoročnú starostlivosť,
  • v jednom meste požičiate, v druhom vrátite,
  • každý deň sa môžete povoziť v inej značke,
  • preukážete sa platnými dokladmi a už sa veziete,
  • podpíšete zmluvu o prenájme a o nič iné sa už nestaráte.

Doklady, ktoré k uzatvoreniu zmluvy potrebujete:

  • občiansky preukaz, cestovný pas,
  • vodičský preukaz – platnosť min. 2 roky,
  • vek vodiča min. 23 rokov,
  • výpis z obchodného registra alebo živnostenský list nie starší ako 3 mesiace.

Zálohu za vozidlo skladáte pri preberaní vozidla. Celková cena sa odvíja od toho, na ako dlho si auto prenajmete a vyrovnáte ju, keď auto vrátite.

Nemáte poistenie proti krádeži?

Predstavte si, že ste si kúpili nové auto. Máte ho týždeň. Lepšie povedané, mali ste ho. V noci vám ho ukradli. Nie je to v našich končinách nič výnimočné, ale vašu peňaženku to určite nepoteší. Aj v prípade, že máte uzatvorené to najlepšie poistenie na svete. Za rok na Slovensku zmizne viac ako 2190 áut a vyrieši sa len asi ¼ prípadov. Zlodeji si nevyberajú. Kradnú lacnejšie aj drahšie autá. Žiadna značka pri nich nie je úplne v bezpečí. Poistenie proti krádeži je riešenie, ale auto vám nevráti. A okrem toho, bez spoluúčasti to nepôjde.

Ukradli vám požičané auto?

V prípade, že si auto požičiate a niekto vám ho ukradne, rieši to požičovňa automobilov. Vy nemáte hlavu v smútku a z požičovne automobilov odídete v inom aute, aj keď bez prešetrovania a návštevy polície sa to nezaobíde.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup