Vytrvalosť je nevyhnutná ingrediencia úspechu. Je to zvláštne, ale väčšina ľudí si neuvedomuje jej skutočnú silu.

Hocikedy začnem s nejakým projektom mám pocit nadšenia, ktorý ma udržuje v chode niekoľko týždňov, niekedy aj mesiacov.

Ak tento pocit zmizne, veci sa môžu odrazu stať ťažké. A to hlavne vtedy, keď chcete vedieť, či vás skutočne napĺňa práca, ktorú robíte.

Naozaj tu nechcem začať počítať projekty, ktoré som začal a po opadnutí prvotného nadšenia som to vzdal.

Aj ak ste pre niečo zapálený, napriek tomu musíte mať pripravenú disciplinovanosť, aby ste úspešne prešli všetkými problémami. Ak prekonáte prvé problémy, výsledok môže byť úplne úžasný.

Ako dlho to trvá? To je ťažká otázka, pretože v tomto prípade nie sú stanovené žiadne časové limity. Môže sa vám stať, že začnete písať blog o tom čo máte radi, ale nadšenie z vás po mesiaci opadne – i keď to, o čom píšete vás baví – musíte si to uvedomiť pár mesiacov dopredu pred tým ako sa to začne diať.

Hlavne pri blogoch sa často stáva, že strácate motiváciu ak spočiatku váš blog takmer nikto nečíta. Ale všetko sa vráti po pol roku, keď každý deň spozorujete ako stovky ľudí oceňujú to čo ste napísali.

4 pravidlá vytrvalosti

1. Disciplína

Je potrebné mať po ruke dobre vytrénovanú sebadisciplínu. Pre prípad, keď z vás opadne nadšenie, ako som písal vyššie. Vašu disciplínu si môžete vybudovať mnohými spôsobmi. Toto je zopár vecí, ktoré robím ja. Robím veci, ktoré ma v momente napadnú ako napríklad vynesiem smeti, umyjem riady alebo hocičo iné čo ma napadne. Samozrejme, nie som bezchybný a často sa mi stane, že pri tom zlyhám. (dobre, dobre ….. veľmi často 🙂 ) Ale ak sa prinútite iba trošku, vaša disciplinovanosť porastie.

2. Trpezlivosť

Žijeme v spoločnosti, kde sa veci dejú veľmi rýchlo. Sám seba považujem za veľmi netrpezlivého, ale dokázal som to prekonať určením si reálneho času, za ktorý môžem očakávať výsledok, pri vykonaní určitého množstva práce. Je ťažké prísť s presnými odpoveďami, ale stanovenie si hraníc vždy pomôže.

3. Začnite s aktivitou

Byť aktívny a robiť veci, ktoré treba je jedno z veľkých tajomstiev úspechu. Je to ťažké a vyčerpávajúce, ale musíte to prekonať, lebo niečo túžite dosiahnuť. Ak máte radi to čo robíte, budete si tento proces užívať oveľa viac. Sedieť na zadku v banke a pracovať tam by ma vnútorne zničilo, ale práca na tomto blogu deň a noc mi dodáva energiu, pretože viem akým smerom sa uberám. Preto aj vy neseďte iba tak na zadku a začnite byť skutočne aktívny.

4. Sústredenosť

Musíte začať s aktivitou, ale nie iba náhodnou. Vaša aktivita musí byť zameraná na problém, ktorý je podstatný. Pamätáte si Paretov princíp? 20% problémov, ktoré riešite sú zodpovedné za 80% vášho úspechu. Ak sa to týka blogu, toto je zopár problémov, na ktoré sa zameriavam: obsah, súvislosti a príspevky čitateľov. Získajte tak veľa zdrojov ako je to len možné, aby ste sa dokázali sústrediť na naozaj dôležité veci.

Užívajte si tento proces

Byť nešťastný ak dosiahnete váš cieľ nie je dobrá cesta ako žiť váš život. Preto je dôležité zamerať sa na ciele, ktoré vám ho hneď vylepšia. Vždy je dobré robiť veci, ktoré vás bavia. Nie je to tak?

Je zaujímavé ako sa to deje. Milióny blogov prichádzajú na scénu a drvivá väčšina z nich zanikne pomalou smrťou, pretože ľudia si myslia, že blogovaním môžu rýchlo zarobiť. Byť nadšený pre zarábanie viac a viac peňazí netrvá dlho. Nájdite niečo čo vydrží.

4 efekty vytrvalosti

1.Hokejka

Zábava na celom procese (blog) je to, že progres sa nedeje priamo, to znamená, že môžete vidieť 100 čitateľov vášho blogu za 3 mesiace, ale vo 4 mesiaci sa niečo stane a prepukne to ako vírus. A zrazu na začiatku 5. mesiaca máte 500 čitateľov. Volám to efekt hokejky. Nikdy neviete, kedy vás udrie do tváre.

2. Nadšenie

Najväčšia výhoda vytrvalosti je schopnosť nasledovať to čo vás nadchne a dokonca dokázať spraviť z toho súčasť vášho života. Nie som z tých, ktorí veria, že každý si môže zarábať na živobytie iba tým čo ho baví. Je na tom oveľa viac, ako iba toto. Ja verím, že ak ľudia tvrdo pracujú alebo majú za partnera niekoho kto vie čo robia, môžu byť veľmi úspešní.

3. Hodnota

Čím viac ste vytrvalí, tým viac ľudí dokážete pritiahnuť a tým viac hodnôt viete poskytnúť. Mojim cieľom je pomôcť a skontaktovať sa v nasledujúcom roku s čo najviac ľuďmi ako je to možné. Čím viac ľudí ma číta, komentuje a emailuje mi, tým sa cítim lepšie a lepšie. Je to úžasný pocit, špeciálne odvtedy keď som prešiel od zarábania množstva peňazí, hraním pokru, k písaniu tohto blogu a zameraniu sa na to, aby som vám pomáhal. Čitatelia znamenajú zlom v mojom živote.

4. Výsledok

Všetci chceme nejaký výsledok. Chceme viac čitateľov. Chceme viac kontaktov. Cheme viac lásky. Chceme viac vecí a niektorí z nás dokonca viac peňazí. Na tom nie je nič zlé. Každý z nás má cestu, ktorú nasleduje. Ak budete robiť veci vytrvalo povedie to k úžasným výsledkom. Ako máte vedieť, čo je tá správna vec? Nájdite niekoho, kto robí to, čo chcete vy a napodobnite ho.

 

Ak máte nejaké nápady ako sa stať viac vytrvalým, podeľte sa o ne, rád sa o nich dozviem a určite aj ostatní čitatelia.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup