Založenie firmy v zahraničí je cesta, ktorou sa začína uberať čoraz viac podnikateľov. Prináša to so sebou hneď niekoľko výhod. V tomto článku sa budeme zaoberať tým, ako na založenie firmy v Maďarsku. Podnikať v tejto krajine môžete buď cez ready made spoločnosť alebo založením spoločnosti. Nakoľko je v Maďarsku možné získať DPH registráciu ku dňu založenia spoločnosti, drvivá väčšina podnikateľov – až 99 % – využíva možnosť založenia spoločnosti.

Ak vás láka založenie firmy v Maďarsku so všetkými výhodami, ktoré to prináša, máme pre vás stručný postup. Pri založení spoločnosti sa nevyhnete návšteve Maďarskej republiky. Prečo si však nespraviť pekný biznis výlet, keď to môže otvoriť cestu k úspešnému podnikaniu? Listiny sa na rozdiel od iných krajín nepodpisujú pred notárom, ale pred advokátom. Po podpísaní príslušných listín trvá samotné založenie spoločnosti zhruba 5-10 pracovných dní, čo je určite prijateľná doba.

V Maďarsku je možné získať virtuálne sídlo, no niektoré vyžadujú osobné stretnutie s klientom. Založenie spoločnosti je rýchle a bezproblémové, nemusíte sa obávať žiadnych komplikácií či zbytočných prieťahov. Založenie firmy v Maďarsku má najväčšiu výhodu v tom, že DPH registráciu získate ku dňu založenia spoločnosti. V praxi to znamená, že ak sa spoločnosť zapíše do Obchodného registra napríklad 1. júla, tak od 1. júla sa stáva platcom DPH. Platí to však len v prípade, že sa podnikateľ chce stať platcom DPH. V prípade, že nechce, tak jednoducho nepodá žiadosť.

Založenie firmy v Maďarsku má ďalší veľký plus v tom, že zdanenie je len vo výške 9 % + 2 % regionálna daň, teda spolu je to 11 % daň. Regionálna daň je zo zákona povinná daň, ktorú spoločnosť platí konkrétnemu regiónu, v ktorom sídli. Komunikácia s úradmi prebieha elektronickou formou, prostredníctvom ugyfél kapu – takzvanej klientskej brány. Vyhnete sa tak zbytočným “behačkám” po úradoch. V porovnaní so Slovenskom a Českom je Maďarsko najrýchlejším spôsobom ako získať (ready made spoločnosti) alebo založiť spoločnosť s DPH registráciou. A už len preto sa o tejto alternatíve oplatí uvažovať.

Mgr. Branislav Príbojský

CEO

pribojsky@freyacorp.com

Freya Corporation s.r.o.

Slovakia – Hungary – Czech republic

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup