Počuli ste už niekedy o termínovanom vklade? Ide totiž o jeden z najlepších spôsobov investovania svojich úspor a financií. Vaše finančné prostriedky tak budú v najväčšej bezpečnosti a stabilite.

Hľadáte ideálny spôsob zhodnocovania vašich financií? V tom prípade je termínovaný vklad určený ako pre vás! Ide o jednu z foriem šetriacich účtov, pričom vám môže priniesť viacero benefitov. Preto, ak budete stáť pred otázkou zhodnocovania vašich financií, určite popremýšľajte nad termínovaným vkladom, oplatí sa ho založiť z mnohých hľadísk.

Úroky, ktoré sú výhodné

Mnohí ľudia sa obávajú, že po založení termínovaného vkladu budú mať vysoké úroky, no v tomto prípade to tak neplatí. V rámci termínovaného vkladu sú úroky častokrát výrazne výhodnejšie, ak si ich porovnáte s bežnými účtami. Vďaka tomu, že sú úroky nižšie, môžete naplno zhodnocovať vaše finančné prostriedky.

Na dobu určitú…

Čo sa týka termínovaného vkladu, peniaze máte na ňom uložené na dobu určitú. Pri zakladaní si totiž vy sami určíte dobu uloženia. Počas nej nemáte prístup k vašim finančným prostriedkom. Pri výbere termínovaného vkladu však buďte veľmi obozretní. Môžete tak totiž urobiť aj skôr, ako je určená doba, ale je potrebné dávať si pozor, pretože by sa tak malo urobiť len v skutočne nevyhnutných situáciách. Okrem iného, ak si peniaze vyberiete skôr, môžete za to zaplatiť aj isté poplatky.

Krátkodobé ciele

Hovorí sa, že termínovaný vklad je určený hlavne na krátkodobé ciele. Napríklad, ak si chcete našetriť na dovolenku, prípadne našetriť istú čiastku peňazí v rámci finančnej rezervy. Založenie si termínovaného vkladu však nie je nič náročné, čo by ste nezvládli, preto, ak máte tú možnosť, určite choďte do toho. Oplatí sa to z mnohých hľadísk, ktoré sme si už spomenuli vyššie.

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokSoft capital 
Ďalší článokEngelbert Strauss: Inovácie, ktoré menia hru v pracovných odevoch
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!