Manažment, financovanie a projektové riadenie môžeme s pokojným svedomím označiť za nosné piliere nielen nemocníc, ale aj ďalších zariadení v oblasti zdravotníctva. Kvalifikovaní a skúsení lekári a ďalší personál síce tvoria chrbticu celého systému, ale bez administratívnej zložky by ani ich práca zďaleka nebola taká efektívna. Management v zdravotníctve je veda – a manažérske štúdium vám odhalí jej umenie.

Napriek tomu, že tradičné školstvo prešlo počas posledných desaťročí veľkými zmenami, na akademickej pôde stále vo väčšine prípadov prevažujú teoretické poznatky nad získavaním toľko potrebnej praxe. Áno, fundamentálne znalosti a vedomosti sú síce dôležité, pokiaľ ich ale nedokážeme aplikovať do praxe a náležite využiť, naša hodnota na trhu práce často nedosiahne svoj plný potenciál. A to je predsa škoda. Pokiaľ sa ale zameriame na systémy vzdelávania, ktoré vychádzajú skôr z praxe, rýchlo narazíme na skratku MBA, teda Master of Business Administration. Tento titul dnes v západnom svete platí za akúsi pečať dobre kvalifikovaného a zdatného manažéra. A čo viac, zvlášť počas posledných rokov sa tešia značnej pozornosti aj v našich končinách.

V Českej republike nájdete MBA štúdium v ponuke niekoľkých špecializovaných inštitúcií. Jednou z nich je aj Cambridge Business School na Prahe 1. Vyučujú tu tie najväčšie kapacity jednotlivých odborov a škola je tiež členom celého radu prestížnych asociácií. V ponuke nechýba ani samostatný študijný program Management v zdravotníctve. Ten má za úlohu predstaviť a objasniť princípy toho, ako odbor zdravotníctva a jednotlivé zariadenia vlastne fungujú a čo vlastne obnáša administratívne činnosti v tomto sektore.

Tento program bol navrhnutý špeciálne práve pre zástupcov stredného a vyššieho manažmentu v zdravotníckom sektore a prihlásiť sa do neho môžu zástupcovia akejkoľvek inštitúcie so zdravotníckym alebo sociálnym zameraním zo štátneho, ale aj súkromného sektora. Rovnako tak je vhodný aj pre manažérov farmaceutických spoločností, kúpeľných zariadení, poisťovní ďalších podnikov tohto typu. Vzhľadom na to, že je MBA štúdium zamerané predovšetkým na profesionálov vo svojom odbore, samozrejme je kladený veľký dôraz na časovú flexibilitu. Na Cambridge Business School sa študenti schádzajú iba štyrikrát do roka. Po zvyšok času si študujete pekne z pohodlia domova, kaviarne alebo odkiaľkoľvek, kde sa dokážete sústrediť. Všetky učebné materiály sú vám pritom sprístupnené online a stačí vám tak iba počítač s internetom.

Zaujalo vás štúdium MBA na Cambridge Business School? Prihlásiť sa môžete už teraz – zaistite si svoju budúcnosť.