Imponujú vám časy minulé? Retro štýl a moderné línie sa navzájom skvele dopĺňajú. Zvlášť keď doprajete interiéru jeden alebo dva akcenty v podobe svietidla, ktoré vyzerá zo starého filmu. Nebojte sa experimentovať a dajte šancu netradičným kúskom.

Pri osvetlení už dávno nie je dôležité len to, ako svieti, podstatný je najmä jeho dizajn. Interiéru dodá správnu atmosféru, ktorá zodpovedá celkovému štýlu domácnosti. Aké lustre sú v móde? Klasickým kuchynským svietidlám odzvonilo, v kurze sú lustre do kuchyne s niekoľkými svetelnými zdrojmi v rade alebo usporiadanými do kruhu.

Nechajte vyniknúť geometrické vzory

Pravidelné tvary sú trendy! Nájdete ich na kobercových vzoroch, na závesoch na nástenných dekoráciách a ich použitie v modernom osvetlení s retro nádychom je tiež mimoriadnym hitom. Svietidlá majú jemné línie, minimum dekoratívnych prvkov a sú zhotovené z elegantných materiálov. Vzory sa vyznačujú symetriou, ostrými uhlami a zemitými farbami. Zlato je hlavným materiálom a dominuje v stolových aj stojacich lampách, vďaka čomu vynikne najmä mäkké hrejivé svetlo. Zlatá sa nekombinuje len s jednou farbou, hodí sa ku každému farebnému akcentu.

Retro žiarovky sú trendom roka

Nostalgia po klasických žiarovkách je jedným z dôvodov stúpajúcej popularity takzvaných vláknitých LED žiaroviek. Ide o tie, ktoré disponujú celosklenenou bankou, imitujúcou staré vláknové žiarovky. Žiadané sú predovšetkým žiarovky s teplými odtieňmi svetla, ktoré vytvárajú útulnú a príjemnú večernú atmosféru a ich retro varianty s matným alebo dymovo sfarbeným sklom.

Zmeňte charakter bývania svetlom

Hra svetla dokáže aj nemožné! Svetlom dokážete opticky presvetliť aj zväčšiť priestor, zútulniť aj navodiť romantickú atmosféru. Aj keď sa práve nechystáte rekonštruovať byt alebo stavať nový dom, môžu vám naše retro svietidlá slúžiť ako zdroj inšpirácie. Obyčajnou zmenou svietidla ľahko vdýchnete svojmu interiéru nový ráz aj osobitý štýl. Vytvorte si doma svoju oázu pokoja a vneste kúsok svetla do každodenného života s nápaditými a štýlovými retro svietidlami!