Cestovanie nemusí byť otravná skúsenosť. Počas neho sa môžete naučiť strašne veľa vecí. Čo sa týka autobusov a vlakov, tak som nimi vždy opovrhoval, ale zmenil som názor. Počas cestovania totiž dokážem vybaviť celkom veľa vecí.

Vždy mám pripravenú knihu alebo iPod a v ňom veľa vecí na počúvanie. Rád totiž nasávam do hlavy informácie. Najväčší problém pred cestou, pred ktorý sa musíte postaviť je príprava. Musíte sa pripraviť, pretože inak si zo sebou s najväčšou pravdepodobnosťou nezoberiete to najvhodnejšie.

Počas cestovania vo vlaku alebo v autobuse som sa už naučil strašne veľa vecí. Je pravda, že sa môžete  cítiť nepohodlne brať si so sebou nejaké veci navyše, ale budete si vďačný, keď nebudete len tak sedieť, pozerať do blba a nudiť sa.

Niekedy vás to počas jazdy až  núti čosi spraviť, a to je perfektný čas pre nasávanie cenných informácií.
Tu je pár činností, ktorým sa môžete venovať počas cestovania:

1. Čítanie kníh

Možno nemáte dostatok času na čítanie kníh, ale ak cestujete a nerobíte vôbec nič, premrhávate skvelú príležitosť ako sa zoznámiť s množstvom zaujímavých kníh z celého sveta.

Ak nepatríte medzi horlivých čitateľov, možno bude problém začať, ale ak sa do toho pustíte uvidíte samy, že si to zamilujete.

2. Písanie

Ak sa chcete stať bloggerom alebo jednoducho nejakým pisateľom, zoberte si váš notebook, nahrajte doň nejakú muziku a začnite písať, zatiaľ čo sa pohodlne veziete vo vlaku či autobuse.

Ak nemáte notebook, je veľa možností ako si nejaký lacný zaobstarať. Ak ho používate iba k písaniu a surfovaniu po webe, určite nebudete potrebovať nejaký špičkový model.

3. Počúvanie

Ak cestujete autom tak samozrejme nemôžete písať alebo čítať, pretože sa musíte sústrediť na cestu, ale na druhej strane si môžete kúpiť audio knihy alebo nejaké nahrávky vzdelávacích kurzov.

Skutočne neexistujú žiadne ospravedlnenia k tomu, že mrháte časom. Nezáleží na tom ako cestujete, vždy môžete využiť výhod, ktoré nám ponúka moderná doba.

4. Riešenie problémov

Je vo vašom živote niečo nejasné alebo niečo čo vás trápi? Zoberte pero a kúsok papiera a začnite naň písať vaše myšlienky.

Kedykoľvek si zaznamenám čokoľvek čo sa snažím práve vyriešiť, pomôže mi to vyjasniť myseľ a verím, že rovnako to pomôže aj vám.

5. Začatie biznisu

Podnikania na internete štartujú dennodenne vo všetkých možných spôsoboch. Existuje množstvo rozličných príjmov, ktoré si môžete vytvoriť online. Môžete sa zapojiť do rôznych affliate programov alebo začať vytvárať nejaký vlastný produkt.

Ja viem, je jednoduchšie o tom rozprávať ako to urobiť, ale je to naozaj možné . Jediná vec, ktorá pred vami stojí ste vy samy.

6. Predstavovanie

Táto metóda je hlavne na tie časy ak si doma zabudnete všetky veci. Kedykoľvek som v autobuse bez toho aby som mal niečo vo svojich ušiach alebo rukách, rád si predstavujem a pohrávam sa s mojou fantáziou.

Samozrejme ak práve necestujem nejakou krásnou prírodou. Predstavovať si môžete čo len chcete, ale osobne odporúčam myslieť na pozitívne veci.

Jediné čo treba spraviť je predstaviť si niečo čo chcete. Povedzme, že chcete cestovať. Myslite na tak veľa detailov ako len môžete a začnite žiť váš sen vo vašej hlave. Prežívajte pocity aké by ste mali ak by ste práve teraz naozaj cestovali. Po chvíli zistíte, že to funguje, pretože sa začnete cítiť lepšie a lepšie.

7. Učenie sa cudzej reči

Premýšľali ste niekedy nad učením sa cudzieho jazyka? Ja som sa nedávno rozhodol učiť anglicky a celkom ma to zatiaľ baví.

Učenie sa cudzej reči môže byť zábava. Nepotrebujete sedieť v škole a študovať gramatiku aby ste sa učili jazyk. Pokojne sa do toho môžete ponoriť sami a nasávať informácie.

Ak venujete učeniu sa reči denne 30-60 minút, určite na sebe po určitej dobe spozorujete pokrok. No a ak chcete, pokojne sa môžete učiť aj dlhšie.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup