Všetci vieme, že by sme mali viac cvičiť. V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami sú naše životy oveľa viac ležérnejšie. Nie je to však naša chyba. Pracovná doba od deviatej do piatej a pokrok technológií, sa postarali o to, že sme čoraz menej a menej aktívny. Naše životy sa zdajú byť hektickejšie ako životy minulých generácií.

Aj keď veľa z nás malo motiváciu a zakúpili si členstvo v posilňovni, žiaľbohu to vydržalo len pár týždňov. Postarali sa o to prvé príznaky stresu, poprípade termíny v práci a celý náš tréningový zámer sa zrútil ako domček z karát. 

V tomto smere vám určite pomôže 14 nasledovných trikov a aktivít, ktoré zmenia vaše životy na mierne akčnejšie.

Parkovanie vo väčšej vzdialenosti

Ak potrebujeme ísť autom na nejaké miesto, väčšina z nás sa snaží zaparkovať čo najbližšie k cieľu, namiesto toho, aby sme zaparkovali o ulicu ďalej alebo na vzdialenejšom parkovisku. Čím ďalej parkujeme, tým viac aktivity musíme vyvíjať, aby sme sa dostali kam potrebujeme. Neplatí to samozrejme pri nakupovaní. Asi málokto, by chcel tlačiť vozík na väčšiu vzdialenosť.

Používanie schodov namiesto výťahu

Ak potrebujete prejsť jedno alebo dve poschodia, vyberte sa radšej schodiskom. Ak je to však vyššie, skúste prejsť pár poschodí a až následne použiť výťah. Keď si tak zvyknete, môžete postupne pridávať poschodia. Platí to rovnako aj cestou dole. Veľmi jednoduchý trik, no nesmierne užitočný.

Chôdza, bicyklovanie do roboty

Bohužiaľ, nie možné pre každého. Ak to však to práce nemáte príliš ďaleko a cesta je upravená, jedná sa tak o ideálny spôsob prepravy do zamestnania, ktorý vás naštartuje hneď z rána.

Vynechanie zastávky

Ak pomerne často cestujete autobusom, skúste vynechať zastávku, kde chcete vystúpiť a urobte tak na nasledujúcej. Poprípade vystúpte skôr a pokojne sa prejdite.

Maximalizovanie úžitku z nakupovania

Skúste si zvyknúť na chôdzu, keď sa rozhodnete ísť nakupovať. Viem, že to nie je možné, keď sa jedná o veľký nákup, no tie drobnejšie sa dajú bez problémov zvládnuť. Nakúpite potrebné veci a rovnako tak, budete mať zo seba dobrý pocit.

Prechádzanie sa počas pracovnej prestávky

Daný zvyk samozrejme závisí od druhu a miesta vašej práce. Ak je však možnosť, neváhajte a skúste to. Prevetráte si hlavu a uvoľníte stres.

Staranie sa o dvor

Veľmi príjemná aktivita, najmä počas nádherných letných dní. Namiesto toho, aby ste si niekoho najali, skúste sa postarať o svoje okolie svojpomocne.

Hranie sa s deťmi

V dnešnej dobe sa deti venujú viac hraniu videohier ako vonkajším aktivitám. Skúste tak vytiahnuť svoje deti do parku s loptou a zabavte sa tak spoločne mimo domácnosť.

Hudba a tanec

Pustite si hudbu a zatancujte si po náročnom dni v práci. Nie len, že si tak zacvičíte, ale rovnako tak uvoľníte stres, ktorý vás po celý deň zužoval.

Aktívne sledovanie TV

Myslím tým strečing, naťahovanie a pohyb počas sledovania televízie. Najmä počas prestávky, máte ideálny čas na prechádzku po byte, alebo dome.

Prechádzka namiesto telefonátu

Ak sa potrebujete niečo spýtať známeho, kolegu, poprípade suseda, skúste sa radšej prejsť ako zatelefonovať. Myslím tým samozrejme, keď sa nejedná o nič naliehavé.

Telefonát

Ak si potrebujete zavolať, poprípade volá niekto vám, skúste sa počas telefonátu prechádzať po dome, alebo pracovisku. Rovnako tak môžete lepšie vyjadriť emócie.

Aktívna zábava vs pasívna zábava

Viem, že asi väčšina z nás zvolí večerné kino ako partiu squash-u, no skúste tak spraviť kompromis a doprajte si občas aj aktívnu formu oddychu.

Vyberanie dovolenky

Pri výbere dovolenky, sa skúste zamerať na miesta, kde sú možné určité prechádzky po okolí, poprípade turistika.

 

Myslím, že žiaden zo spomínaných trikov hneď nezmení váš život na akčný. No ak si však na ne časom zvyknete, postarajú sa o vašu aktivizáciu. Z dlhodobého hľadiska sa tak následne môžete napríklad vyhnúť bežným zdravotným problémom.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup