V oblasti stomatológie a zubného lekárstva došlo v posledných rokov k obrovskému pokroku. Jednou z najnovších inovácií, ktorá sa neustále dostáva do popredia sú zubné mini implantáty. Ide o veľmi malé, no za to výkonné implantáty, ktoré nesú so sebou potenciál meniť spôsob, akým sa riešia problémy s chýbajúcimi zubami.

Čo sa týka samotných zubných implantátov, používajú sa už skutočne veľmi dlho, no v posledných rokoch došlo k veľkému pokroku. Vznikli totiž zubné mini implantáty, ktoré sa stávajú populárnymi. Vo všeobecnosti sa implantáty využívajú na nahradenie jedného, prípadne hneď niekoľkých zubov. Sú vyrobené z kovových materiálov a zavedené priamo do kosti, pričom dokážu nahradiť koreň chýbajúceho zuba. Následne sa na nich pripevné protéza alebo korunka, čím sa obnoví aj funkčnosť, prípadne estetická stránka celej ústnej dutiny.

Jedinečná veľkosť a konštrukcia

Zubné mini implantáty sa od klasických zubných implantátov líšia najmä svojou veľkosťou a konštrukciou. Sú oveľa menšie, pričom majú priemer približne 2 – 3 milimetre. Takáto menšia veľkosť im dokáže umožniť aj to, že sa stávajú menej invazívnymi a náročnými na zákrok. Aj z tohto dôvodu sú častokrát výhodnejšou voľbou pre pacientov, ktorí trpia nedostatkom kosti a bránia im prijať tradičné zubné implantáty.

Nasadenie je výrazne jednoduchšie

Ak sa rozhodnete pre zubné mini implantáty, čaká vás oveľa jednoduchší postup a ich montáž. Čo je opäť raz ich ďalším benefitom. Po dôkladnej diagnóze totiž zubný lekár umiestni malé otvory do kosti a do nich vloží samotné implantáty. Väčšinou je toto zavedenie robené pod lokálnou anestéziou a nie je tak potrebné vytvárať žiadne rezy, prípadne šiť rany. Nižší zásah do ústnej hygieny je tak tiež častokrát dôvodom, prečo sa pacienti rozhodnú pre zubné mini implantáty.