Jedno z miest, kde sa najčastejšie zasekne väčšina ľudí, je na začiatku. Je totiž veľmi ťažké, aby ste vedeli všetko o tom, čo chcete robiť a bolo vám kompletne všetko jasné.  Avšak pravdou je, že keď sa chcete niekam dostať, musíte začať. Ak vynaložíte obrovské množstvo energie na to, aby bolo všetko perfektné ešte pred začatím, je dosť možné, že ani neodštartujete.

A ak sa práve nachádzate v podobnej situácií, asi viete o čom hovorím.

V tomto článku vám odhalím päť krokov, ktoré vám pomôžu odštartovať váš vysnívaný biznis, dokonca aj ak nemáte ani poňatia akým smerom sa vydať a čo je vašou vášňou.

Dobrou správou je, že na to, aby ste začali, nemusíte vedieť kam sa chcete dostať.

A čo je zábavné, že obvykle hneď ako začnete, veci začnú do seba kúsok po kúsku zapadať ako puzzle. To sa však nestane, kým to puzzle nevytiahnete z krabice.

1.Vášeň + ziskovosť

Prvý krok, ktorý treba podniknúť je, že si nájdete nejaký obor, ktorý je vám blízky a zároveň je ziskový. Ziskový znamená, že musí pokrývať čas trhu, kde sú ľudia ochotní platiť za riešenia.

Taktiež nemusíte mať obavy, aby ste s vašim prvým vysnívaným biznisom hneď spravili obrovský úspech. To na čo by ste sa mali sústrediť je učiť sa celý proces a podniknúť potrebné kroky.

Nebojte sa chýb. Robíme ich všetci a práve chyby sú spôsobom ako sa učíme. Sústreďte sa na to, aby ste napredovali a videli čo sa deje. Buďte zvedaví na všetky možnosti, ktoré na vás čakajú.

2.Rozhodnosť

Ďalším krokom je rozhodnosť. Na ceste za vašim vysnívaným biznisom narazíte na mnoho problémov. To je dôvod prečo potrebujete byť rozhodní.

U mňa to nebolo reálne dovtedy, kým som sa konečne nezačal pozerať na to, čo robím zle a neotvoril svoju myseľ konštruktívnej kritike.

Takto som sa učil a musím povedať, že práve tieto drobné voľby mali veľký vplyv na všetky moje predošlé úspechy. A to je to, čo robí ten rozdiel vo vašom úspechu.

Aj vy môžete byť úspešní a vybudovať si váš vysnívaný biznis, musíte sa iba rozhodnúť, že to chcete.

3.Sústredenie

Všetci vieme, že sústredenie je základnou esenciou k tomu, aby sme dostali zaplatené za to, čo robíme radi. Problém však je, že navôkol existuje strašne veľa rušivých elementov. Vďaka tomu môže byť veľmi ťažké zostať po celý čas na tej správnej stope.

Avšak ak ste rozhodnutí a venujete sa niečomu, čo je pre vás naozaj srdcovou záležitosťou, celé to pre vás bude oveľa ľahšie.

Najlepší spôsob ako zostať stále sústredený je, že sa budete neustále sami seba pýtať aký je váš ďalší krok, ktorý treba podniknúť. Zostaňte sa sústrediť na to, čo môžete spraviť práve v tejto chvíli a uvidíte, že vaše ciele budete mať na dosah.

4.Spätná väzba

Štvrtým krokom je získanie spätnej väzby. Je totiž veľmi dôležité, aby niekto kompetentný vyjadril svoj názor na to, čo práve robíte. Týmto spôsobom sa veľmi rýchlo dozviete čo robíte zle a čo by ste mohli vylepšiť.

Ak máte v úmysle zakúpiť si nejaký tréningový kurz alebo zohnať nejakého trénera, učiteľa alebo mentora, rozhodne tak urobte.

Veľa ľudí má výhovorky typu – na takéto veci nemám dosť peňazí, zatiaľ čo v tej samej chvíli sledujú káblovku a prejedajú sa. To nie je ospravedlnenie, je to len voľba nevenovať sa vašej vášni.

5.Plán

Zo svojich skúseností môžem povedať, že ak máte po ruke plán a na ňom vypracované kúsok po kúsku jednotlivé body, všetko pôjde oveľa ľahšie. Vašu myseľ tak neskôr nemusíte zaťažovať premýšľaním nad tým čo som to chcel, ako to bolo a podobne. Tým pádom sa môžete plne sústrediť krok po kroku na vykonávanie jednotlivých bodov.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokZen Habits – Dýchanie
Ďalší článokViete, kto ste?
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!