Buďme úprimní. Všetci chceme viacej od života. Viac peňazí, viac slobody, viac pohody a času. V perfektnom svete by bolo všetko reálne, ale ten akosi nie a nie prísť.

Život je cesta nezastaviteľných udalostí. Nemáme veľa peňazí, pretože sme celý čas zastrčení v práci, v ktorej nám neplatia dobre. Nemáme veľa slobody, pretože v práci trávime šesťdesiat hodín týždenne. Nemáme ani veľa pokoja, pretože náš život je jeden veľký hurhaj a nemáme ani dostatok času stihnúť všetko čo chceme.

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si užívajú kvalitu života, po ktorom mi všetci túžime, tak vám úprimne závidím.

Je mi jasné, že existuje lepšia cesta ako prechádzať životom, bohužiaľ sa ňou neriadime. Ak by sme mohli prechádzať deň za dňom sústredením sa iba na to čo je dôležité, potom si myslím, že máme šancu žiť lepší život.

1. Naša nešťastná, nenávidená a žalostná práca

Ak máte radi vašu prácu, v tom prípade gratulujem. 95% populácie svoju prácu nenávidí. Aj keď v našej práci strávime okolo 40hodín týždenne, môžeme sa cítiť ako vo väzení. Cítime sa uväznení, beznádejne a odsúdení k životu, ktorý nechceme žiť. Zmeňte to skôr kým bude neskoro (samozrejme ľahšie sa hovorí ako koná).

2. Rodinný stres

Mať deti je tá najúžasnejšia vec na svete, ale taktiež to môže byť (obvykle aj je) obrovská dávka stresu. Únosy, pedofília, dopravné nehody, zranenia, toto všetko spôsobuje vrásky na čele nejedného rodiča, ale je vreskot, nerešpektujúce správanie, zlá nálada, bitky, a nedostatok spánku naozaj to čo nás očakáva? Musím ešte vymyslieť ako zariadiť mierumilovnú domácnosť a potom ponúknuť pohľad na celú situáciu. Ak máte nejaké návrhy, prosím dajte vedieť dole v komentároch.

3. Apatickosť

Veľa ľudí sa vzdáva ešte predtým ako dosiahne život, po ktorom túžia. Život ich vodí hore a dole a robí z nich len ďalšie telá bez duše, ktoré chodia po našej planéte. Je to neuveriteľne smutné. Tieto osoby jednoducho prechádzajú životom bez nejaké smeru, vášne alebo záujmov. Nebuďte tou osobou. Vždy je priestor na zmenu.

4. Bežnosť

Svet potrebuje najmä lídrov, mysliteľov, ľudí čo sa majú k činom a takých čo vedia na seba zobrať zodpovednosť. Čo svet nepotrebuje, je ďalší priemerný Jožo, žijúci z výplaty do výplaty. Vystúpte z radu, buďte iní a vytvorte niečo skvelé. Jednoducho niečo vyskúšajte.

5. Žiadny smer

Bez cieľov a snov nemôžeme očakávať, že dosiahneme niečo výnimočné. Preto snívajte vo veľkom a choďte si za svojimi veľkými snami. Snívajte málo a čakajte málo výsledkov. A nakoniec nesnívajte vôbec a nedosiahnete nič.

6. Nedostatok vášne

Keď človek nájde v niečom skutočnú vášeň, mala byť to byť jedna z najdôležitejší udalostí v živote. Veľa ľudí prechádza životom bez toho aby si uvedomili, kvôli čomu bije ich srdce. Ak patríte medzi tých, ktorí našli svoju pravú vášeň, žite s ňou dennodenne, to je to prečo tu všetci sme.

7. Sebeckosť

Dávať niečo druhému bez očakávaní a dostať niečo za to naspäť, je jedna z najúžasnejších vecí na svete. Naša spoločnosť nás naučila uvažovať v zmysle, čo za to môžem získať. Toto je Mentalita, ktorá je v nás chovaná celé generácie. Čo však potrebujeme viac, sú ľudia, ktorí skutočne pochopia silu, ktorá sa nachádza za nezištnosťou. To je sila, ktorá má moc zmeniť svet k lepšiemu.

8. Žiadne uvoľnenie

Každý z nás potrebuje vypnúť od bežného stresujúceho života. Nájdenie si hobby, alebo nejakej činnosti môže byť záchranou pre váš život. Začnite športovať alebo sa učiť nejaký ďalší jazyk. Bez uvoľnenia vás váš život skoro s určitosťou stiahne k zemi.

9. Nezlepšujete sa

Život je o raste, učení a budovaní lepšej osobnosti. Nepokúšať sa nikdy o zlepšovanie je zaručená cesta k priemernému životu. Môže niekto z vás čestne prehlásiť, že chce priemerný život? Som si istý, že nie. Existujte milión spôsobov ako sa môžete stať lepšou osobou. Treba však vymyslieť čo preto spravíte.

10. Prázdny z vnútra

Niektorí napĺňajú svoje túžby náboženstvom, niektorí deťmi a niekto sa dá na drogy a alkohol. Nájdite niečo, čo vás bude robiť v živote kompletnými a budete tak žiť viac zmysluplnejší a plnohodnotnejší život. Alkohol a drogy z toho, ale vynechajte!

Pamätajte, život nemusí byť jednoduchý. Dokonca nemusí byť ani zložitý, aj keď si ho takým robíme dennodenne. Preto spravte ešte dnes rozhodnutie zmeniť niečo vo vašom živote a  prispieť tak k jeho zlepšeniu.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup