Keď sa pozriete do zrkadla, čo vidíte? Ak by ste sa na seba mohli pozrieť z pohľadu inej osoby, spravili by ste tak? Je mi jasné, že tieto otázky môžu znieť ako klišé, ale dokážete ich zodpovedať v porovnaní so spôsobom života, ktorý momentálne žijete? Ľudia často zabúdajú význam skutočnej spokojnosti a šťastia. Ste naozaj spokojný so životom, ktorý teraz žijete? Robíte si starosti s tým, čo si o vás ľudia myslia alebo hovoria?

Mohol by som sa vás pýtať otázku za otázkou, ale fakt na ktorom záleží je, že pokiaľ naozaj neviete kto skutočnosti v ste, potom ako budete vedieť odpovedať na niektorú z otázok, ktoré som vám práve dal? Celkom problém však?

Z osobnej skúsenosti viem, že existujú zaručené spôsoby, ako si zvýšiť sebavedomie. Ste pripravený? Tak začnime.

1. Nerobte si starosti z toho, čo si o vás ľudia myslia alebo hovoria

Nežijete ich život. Žijete váš vlastný život. Ak sa ale obklopíte ľuďmi s nízkou sebadôverou, môžete veľmi ľahko upadnúť do kruhu, z ktorého sa ťažko dostáva. Vždy keď sa dá, pozrite sa do zrkadla a povedzte si, že žijete svoj vlastný život a to čo si myslí alebo hovorí niekto iný, na tom vôbec nezáleží. Koniec koncov, aj tak raz budem úspešný vo všetkom, čo mi príde na um.

Majte tieto vety stále na mysli, rozprávajte ich nahlas pred ľuďmi a pokračujte v tom, čo ste robili. Ľudia sa na vás budú divne pozerať. Nechajte ich. Nie ste predsa perfektný a rovnako ani oni. Ako vám teda môžu rozprávať, že ste šialený? Nedáva to zmysel, však?

2. Neklamte samých seba

Ste tým, kým ste. Prijmite to. Naučte sa to. Milujte to. Rozdielu medzi osobou, ktorá si dôveruje a osobou, ktorá sa skrýva za davom ľudí, sa hovorí sebavedomie. Sebavedomí ľudia vedia kým sú. Vedia, že môžu urobiť hocičo čo im príde na um. Neboja sa konfrontácie a ani odmietnutia. Neboja sa toho, čo si o nich ľudia budú myslieť alebo povedia. Sú jednoducho sami sebou a nikto im do toho nemôže rozprávať.

Osoba, ktorá sa skrýva v dave, je osoba, ktorá splýva v dave. Takíto ľudia riešia, čo si o nich druhí myslia a týmto myšlienkam prispôsobujú svoje správanie. Snažia sa tak získať ich pozornosť, získať rešpekt alebo priateľstvo. Aké môžu mať títo ľudia sebavedomie? Odpoveď na túto otázku nechám pokojne na vás.

3. Nezáleží na tom, čo robíte, vždy dajte zo seba maximum. 

Ak ľudia vidia, že robíte najlepšie ako viete, dajú vám aj dobrú prácu. Sebaúcta je brána k sebavedomiu. Ak je vaša sebaúcta nízka, čo si myslíte kam padne vaše sebavedomie?

Ak budete robiť všetko najlepšie ako viete, uvidíte, že spoločne s vašou sebaúctou porastie aj vaše sebavedomie. Ľudia sa na vás pozrú a hneď uvidia, že ste sám sebou (nie že by na tom záležalo). Budete žiť život pre seba a nie pre niekoho iného.

Napriek všetkým týmto radám existuje jeden dôležitý aspekt, na ktorý netreba zabudnúť. Musíte začať konať. Neprokrastinujte a nepovedzte si: „Začnem až v pondelok, keďže to je začiatok týždňa.“ Urobte to teraz!

foto: flickr.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup