Smartfóny sa dnes stali jedným z najpredávanejších artiklov na trhu, preto ak sa rozhodnete pre výber nového smartfónu, musíte čeliť náročnej otázke, ako si vybrať dokonalý smartfón. 

My, muži, to máme v živote ťažké z jedného dôvodu – sme považovaní za tie silné stvorenia, ochrancov, ktorí dokážu robiť tie najťažšie manuálne práce a vyznajú sa v technickom svete. Občas si zahrajeme na internetu nějaké hry. Kliknutím tu, si můžete vybrat v kterých online kasinách hrát. Čo, bohužiaľ, nie pri každom z nás platí. Nejdeme polemizovať o ochranárskych schopnostiach a sile, veľkým problémom sa pre niektorých stávajú technické znalosti. Svet je dnes možno až príliš jednoduchý, nemusíme tráviť poobedia výmenou ložísk v kolese na V3Ske, teda aj naše schopnosti v oblasti techniky mierne upadajú. A nie je nič ponižujúcejšie, ako keď vás nejaká kamarátka poprosí o pomoc pri výbere nového telefónu a vy poriadne ani neviete, čo je to operačný systém. Alebo si idete kupovať vlastný telefón a nechcete vyzerať ako neznalý amatér. Poďme sa pozrieť na 5 základných vecí, podľa ktorých vyberiete ten správny inteligentný telefón.

Operačný systém

Na výber dnes máte 3 možnosti – Android, ktorý je najrozšírenejším operačným systémom na svete, a to len vďaka smartfónom, IOS, ktorý používa firma Apple a v oblasti smartfónov relatívne nový Windows. Je len na vás, ktorý sa vám najviac pozdáva, čo najlepšie zistíte tak, že si ich vyskúšate. Každý z nás má nejakého kamaráta s Iphonom, Windowsom a Androidom, tak si spravte „smartfónový večer“ a zoči voči si jednotlivé operačné systémy porovnajte.

Kamera

Kamera je dnes už základnou súčasťou všetkých smartfónov, avšak nie každá má takú kvalitu, akú by ste si želali. Myslite na to, že telefóny sú dnes zariadeniami, na ktoré fotíme najviac fotiek, a tak investíciu do telefónu s čo najkvalitnejším fotoaparátom časom len oceníte.

Displej

Tu vás bude zaujímať najviac uhlopriečka. Od veľkosti displeja závisí veľkosť celého smartfónu, preto je dôležité vopred si zodpovedať otázku – aký veľký smartfón potrebujem, respektíve aký veľký si ho môžem dovoliť? Keďže dnes už smartfóny nosíme všade so sebou, nie je nič horšie ako zistiť, že sa vám nezmestí do vrecka a budete nútení nosiť so sebou ruksak len kvôli telefónu. Ak však smarfón používate často, napríklad aj ako pracovný nástroj, mali by ste voliť displej s väčšou uhlopriečkou kvôli jednoduchosti písania a vyššej prehľadnosti. Nuž, výber smartfónu nie je jednoduchá záležitosť, ak ste sa dočítali až po tento bod, dajte si nachvíľu prestávku..

Procesor

Ak zájdeme hlbšie do techniky mobilov, dostaneme sa k dôležitej súčiastke – procesoru. Dnes sú smartfóny zväčša vybavené viacjadrovými procesormi, pričom platí rovnica – čím viac jadier, tým väčší výkon a schopnosť telefónu robiť viac vecí plynulo naraz.

Pamäť

Tu snáď netreba žiaden špeciálny komentár, myslite na to, že dnešné aplikácie bez ktorých sa nezaobídete vám „zožerú“ dosť veľkú časť pamäte. Takisto fotky, hudba, videá. Kúpou smarfónu s väčšou pamäťou, akú možno potrebujete alebo využijete, môžete len získať, rozhodne je to lepšie ako mazať fotografie kvôli nedostatku pamäte.