detiDeti sa smejú okolo 300 krát denne, zatiaľ čo dospelí menej ako 20. Celkom pekný rozdiel! Samozrejme, s dospievaním prichádzajú rôzne zodpovednosti a výzvy, vďaka ktorým nám často do smiechu nie je. Napriek tomu existuje stále množstvo vecí, ktoré sa môžeme naučiť od našich najmenších. Veci, ktoré keď úspešne zavedieme do našich životov, môžu byť pre nás veľkým prínosom.

1. Zábava

Venujte nejaký čas zábave, je to skvelý spôsob stimulácie. Vytrhne vás z každodennej ulity. Je to výborný spôsob na prebudenie vašej vnímavosti a rozhľadu. Prečo je také čudné myslieť si, že ako dospelí nemôžeme vyliezť na strom, alebo len tak skákať ako šialení? Alebo čokoľvek, čo by sme radi spravili, ale nespravíme, pretože máme pocit, že sme na to starí? A prečo by sme sa tiež nemohli zahrať v práci?

Nebolo by skvelé zameniť tie nudné porady v kancelárii za porady počas prechádzky vonku alebo vykonávania nejakej športovej aktivity. Ísť von a rozhýbať sa, je dobrý spôsob zvýšenia vašej energie, funkcie mozgu a hladiny endorfínov. Nielen že budú vaše mítingy viac zábavné, ale aj výsledky v podobe nápadov a činov budú oveľa viac lepšie.

2. Zlyhanie neprichádza do úvahy

Keď sa dieťa učí chodiť, tiež každý pád neberie ako chybu. Jednoducho sa postaví a pokračuje v snažení. Môžete vidieť to odhodlanie na jeho tvári, ale žiadne „to sa nedá, som neschopný, vzdávam sa“. Ako dospelí sa od nich môžeme veľa priučiť.

3. Buďte zvedaví

Svet a všetko okolo neho je pre deti obrovské dobrodružstvo. Deti dokážu nadchnúť aj veci, ktoré ako dospelí považujeme za úplne samozrejmé. V skutočnosti práve vďaka tomuto žijú deti v prítomnosti a daným momentom viac ako my. Napriek tomu, že pre nás dospelých už veľa vecí na svete nie je až tak nových, stále existuje milión nových miest, ľudí a zážitkov, ktoré sme ešte neobjavili – tak ako deti. Prečo teda nezakomponujete do vašich životov nejaké nové dobrodružstvo? Buďte tak veľkí alebo malí, ako len chcete. Vyskúšajte niečo iné a užite si to priamo v danom momente.

4. Zabudnite a posuňte sa ďalej

Deti majú skvelú vlastnosť, že nerobia dlho rozruch z toho keď im bola odoprená hračka, ktorú práve chceli, alebo nebol dopriaty určitý druh jedla. Za päť minút sa z toho dokážu otriasť, zabudnú na to a idú ďalej. Nestresujú sa tým. Ako dospelí prežívame podobnú skutočnosť rozdielnym spôsobom. Zasekneme sa pri riešení prečo to nefungovalo, začneme sa viniť, byť naštvaní, alebo dokonca žiarliví. Všetko sú to veľmi negatívne a energiu berúce emócie. Ak niečo nevyšlo, nechajte to tak a pokračujte ďalej.

5. Nesúďte

Deti súdia druhé deti iba na základe toho, čo im bolo povedané, odpozorovali, alebo sa naučili od dospelých a iných vonkajších vplyvov. Spočiatku však berú deti každú situáciu alebo osobu, ktorú stretnú ako úplne neutrálnu. Nezaujíma ich vonkajší vzhľad a nehľadajú chyby. Nad ničím príliš neuvažujú, všetko je to skôr prirodzené.

Aj keď správať sa úplne ako deti je v tomto prípade asi nereálne, pri robení predsudkov si nezaškodí pripomenúť, ako by sa asi zachovali práve deti.

A na záver, viac smiechu! Smiech dokáže v okamžiku zmeniť vašu náladu. Vo veľa situáciach to môže byť ten najlepší liek. Dopriať si viac zábavy a smiechu môže zlepšiť váš život v mnohých smeroch.

foto: flickr.com

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup