Narovinu, tráviť niekde každý deň po 8 hodín, dokonca aj ak sa vám to páči, nie je zrovna ideálne. Stavím sa, že ak by väčšina z nás mala tú možnosť, robila by radšej niečo iné, ako je momentálne ich prácou.

Je štatisticky dokázané, že viac ako 70% ľudí je nespokojných so svojou súčasnou prácou. Táto odstrašujúca predstava vzniká z veľkej časti hlavne kvôli zlým návykom, ktoré si v nej pestujeme.

Ako raz Napoleon Hill povedal:

„Myšlienky sú veci. Stávame sa tým, na čo neustále myslíme.“

Ak myslíme negatívne, začneme si vytvárať negatívne návyky, ktoré sa na seba začnú hromadiť, až sa staneme súčasťou 70 % ľudí nenávidiacich svoju prácu!

5 zlých zvykov, ktoré robia našu prácu neznesiteľnou:

1. Negatívnosť

Ak nemáte rád (alebo nenávidíte) svoju prácu, je veľká šanca, že na ňu zanevriete a budete sa o nej vyjadrovať iba v negatívnom zmysle. Myslíte iba na všetky zlé veci ako je váš šéf, povinnosti a zabúdate na tie pozitívne. Každé zamestnanie, nehľadiac na to, ako nezmyselným ho považujete, má aj svoje svetlé stránky.

Byť v zamestnaní negatívne naladený je tou najhoršou vecou, ktorú môžete spraviť. Ak totiž neplánujete dať výpoveď v najbližších mesiacoch, mali by ste vynaložiť všetku snahu na nájdenie pár pozitív a na tie sa sústrediť.

Zo všetkých zlých návykov z tohto zoznamu je tento najhorší. Odhliadnuc od zvyčajných pracovných dôvodov, byť negatívne naladený vám môže narobiť ešte väčšie škody v živote, pretože ničí vaše šance žiť na hranici vášho potenciálu, uspieť v živote a byť skutočne šťastný.

2. Nezáujem

Uviaznuť v tejto pasci je veľmi jednoduché. Ak nie ste v práci šťastný, je veľmi ľahké stratiť vyšší zámer. Tým vyšším zámerom mám na mysli to, ako sa darí samotnej spoločnosti, aké sú jej ciele, vízie.

Ak začneme mať veci na háku, vyjde to na povrch. Je len otázkou času kedy nedostatok vášho záujmu priláka pozornosť nadriadenej osoby, ktorá má právomoc vás vyhodiť. Dokonca aj ak nemáte záujem, skúste si spomenúť, prečo ste tú prácu vzali. Pravdepodobne si spomeniete na pár maličkostí, ktoré vás inšpirujú a začnete na nich aj pracovať.

3.Lenivosť

Každý sme niekedy lenivý, je to celkom normálne. Nie je však normálne to ukazovať v práci. Byť lenivý je skvelý spôsob ako si získať zlú reputáciu a naštvať kolegov. Vaša firma je v biznise z nejakého dôvodu – zarábať peniaze.

Leniví ľudia nie sú produktívni a bez produktivity sa stanete pre vašu firmu skôr pasívom ako aktívom. Ak vás premáha lenivosť, dovoľte jej to mimo pracovných hodín. Doma sa kľudne natiahnite na pár hodín na gauči. Vezmite si deň voľna, ak musíte.

Byť lenivý je tak zlá vlastnosť, vďaka ktorej sa v práci nielenže nedostanete ďalej, ale je viac než pravdepodobné, že si ju prenesiete aj do osobného života. Byť lenivý je ten najrýchlejší spôsob, ako žiť podpriemerný život a uspokojiť sa s tým, čo nám dajú druhí popod nos.

4. Nevďačnosť

Mať na háku svoju prácu je jedna vec, byť nevďačný druhá. Ak ste nevďačný, stávate sa neúctivý. Táto neúctivosť sa veľmi rýchlo prenesie do vašich konverzácií s kolegami. Veľmi rýchly spôsob, ako sa nechať vyhodiť. Namiesto toho si radšej uvedomte, že vy prácu máte, zatiaľ čo tisícky ostatných to šťastie nemali.

Ak sa stanete nevďačný, bude to neznesiteľné, pretože budete mať pocit, že by ste mohli váš čas využiť nejako cennejšie. Aj keď to môže byť pravda, nepomôže to vašej súčasnej situácii.

5. Vystatovanie sa

Každý z nás chce mať pocit, že je nejakým spôsobom výnimočný. V skutočnosti po tom túžime všetci. Rovnako si všetci myslíme, že sme výnimoční a máme niečo, čo druhí nemajú. A máte pravdu. Všetci máme nejaký výnimočný talent a schopnosti, ktoré nás navzájom odlišujú.

Avšak tváriť sa, že sme všade boli a všetko vieme, je veľmi zlý zvyk. Neustále dokazovanie toho, že ste oveľa múdrejší, lepší a oveľa viac kvalifikovanejší ako ostatní, je veľmi rýchly spôsob, ako si vytvoriť u kolegov odpor.

Ak zistíte, že sa vás niektoré z týchto zlých návykov týkajú, snažte sa to zmeniť vytvorením nových, lepších návykov. Budete ohromení, akú zmenu to prinesie do vášho postoja.

Ide o to, že v práci pravdepodobne strávite počas vášho života viac ako 90000 hodín, preto osvojenie si pozitívnejších návykov môže znamenať rozdiel v tom, že tam nebudete chodiť ako väzeň, ktorý si odpykáva doživotie, ale ako človek, ktorý chce v živote dosiahnuť niečo zmysluplné.

foto: flickr.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup