kaslat_na_zivotVšetci túžime po skvelom živote, užívaní si slobody a flexibilite spojenej s robením toho, čo máme radi. Trpká realita je však úplne odlišná. Podobný život vedie iba malé percento z nás. Väčšina z nás si odžije priemerný život a umrie s množstvom nesplnených snov.

Aj keď sa tento príspevok môže zdať ako veľmi negatívny, mal by vám slúžiť ako budíček. Vy a rovnako aj ja nepotrebujeme na život kašľať. Môžeme a mali by sme byť skvelí a skvelé veci aj robiť.

Mali by sme žiť život plný hojnosti a prosperity a je len na nás, aby sme to dokázali.

Pravdou však je, že väčšina z nás na život kašle. Tým mám na mysli život ďaleko pod úrovňou našich schopností a podvádzanie samých seba s tou najcennejšou komoditou, časom.

1. Ste sviniar

Ak ste osoba, ktorá si nedáva servítku pred ústa, urážate ľudí, ste sebec, tak potom vám právom patrí titul sviniar. Samozrejme, byť sviniar môže mať svoje výhody ( ak sa to tak dá nazvať ).  Byť schopný prijať odmietnutie od opačného pohlavia a vôbec sa nestarať čo si o tom ľudia myslia sa dá vyložiť ako pozitívum.

Celkovo ako sviniar zlyháte. Zlyháte pretože z vás priam srší nezáujem pre ľudské city. Rozprávať hlasno v kine, v obchode pred seba nepustiť osobu v rade ( hoci má len jednu vec ), nadávať  pred malými deťmi, to sú typické symptómy sviniara.

Riešenie: Nerobte to.

2. Ste Cynik

Určite je vám nepríjemné, keď niekto neustále odmieta čokoľvek, čo poviete. Nájsť chybu pri každej možnej príležitosti a vidieť iba negatíva z vás robí cynika. Z toho dôvodu sa ľudia vo vašej blízkosti neradi zdržujú.

Riešenie: Urobte všetko preto, aby ste sa stali oveľa viac pozitívnejším človekom a naučte sa v ľuďoch hľadať hlavne to dobré.

3. Ste vysávač energie

Ste tá osoba, ktorej sa všetci vyhýbajú už z diaľky? Je to preto, lebo vedia, že z nich vysajete energiu a energia je v dnešnej dobe veľmi cenná komodita. Dosť, že sme niektorí unavení zo stravy, ktorá sa po väčšine skladá z energie vysávajúcich jedál, získať ju je preto veľmi ťažké.

Riešenie: Pokúste sa viac počúvať a menej rozprávať. Stojte vzpriamene, rozprávajte zreteľne a udržujte očný kontakt. Byť negatívny v každej vete, ktorú vyslovíte, dokáže rýchlo odradiť ľudí a vy menej priateľov predsa nepotrebujete.

4. Necháte sa riadiť vašou prácou

Milióny ľudí vstáva každé ráno z postele, aby sa pustili do svojej práce, ktorá ich nenapĺňa a už vôbec neprináša pocit dôležitosti. Smutnejšie je, ak títo ľudia dovolia, aby ich vlastná práca riadila. Napriek tomu, že ju nemajú radi, dovolia jej, aby im diktovala ako žiť svoj život.

Len preto, že vaša práca nie je tak dôležitá, neznamená, že nie ste dôležitý vy.

Riešenie: Vráťte sa o krok späť a pochopte, že ak zajtra skončíte v práci, budete tou istou osobou. Vaša práca je niečo kam chodíte na 8 hodín denne.

5. Peniaze pre vás majú väčšiu hodnotu ako vzťahy

Pasca, ktorá vám môže priniesť poriadnu porciu osamelosti. Peniaze prichádzajú a odchádzajú, ale pravé vzťahy sú večné.

Naháňať sa za peniazmi je závod, ktorý nemôžete vyhrať. Môžete si dopriať dovolenky, kupovať si pekné veci, našetriť si na dôchodok a toto všetko sú cenné veci. Avšak ak im dáte prednosť pred kvalitnými vzťahmi s ľuďmi, môže to znamenať veľkú ujmu na kvalite vášho života.

Riešenie: Rozdávajte! Darujte! Nemyslím samozrejme veľa, len si osvojte pocit dávania. Možno máte len strach zo zlyhania, ktorý vás núti dávať takú veľkú dôležitosť vlastneniu veľkého množstva peňazí.

6. Máte pocit, že svet vám niečo dlží

Ujasnime si jednu vec. Svet vám nič nedlží a ani vám nikdy nič nedá. Ak niečo chcete, musíte si to zobrať. Kráčať svetom s týmto rozhorčením ublíži iba vám a vašim šanciam na úspech.

Riešenie: Tvrdá práca. Neseďte na zadku a nečakajte, že sa veci začnú diať len preto, lebo si ich zaslúžite. Choďte si za svojimi snami! Takýmto spôsobom nedosiahnete iba lepšie výsledky, ale aj lepší pocit zo seba samého.

7. Uspokojili ste sa s priemerným životom

Tento bod je najsmutnejší zo všetkých. Už sa viac nezapodievate svojimi snami, pretože neveríte, že by ste ich niekedy mohli dosiahnuť.

Toto nie je nič iné iba strach vo forme bezmocnosti. Neexistuje však žiadny dôvod, aby ste nemohli žiť život, ktorý chcete. Žiadny.

Riešenie: Potrebujete budíček. Potrebujete sa nakrátko oslobodiť z vašich každodenných reťazí a venovať sa niečomu, čo vás rozjasní z vnútra. Nájsť takú iskru môže slúžiť ako spúšťač začínajúcej zmeny vášho života – života plného vášne a šťastia.

Prestaňte kašlať na život!

Venujte trocha času na jeho prehodnotenie. Buďte maximálne úprimní. Je to naozaj veľká výzva, avšak veľmi dôležitá na identifikovanie vašich slabín, na ktorých môžete začať pracovať a zlepšiť ich.

Váš život sa nestane lepším bez tvrdej práce, odhodlania a vytrvalosti. Tak načo ešte čakáte?

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup