Čo chcete naozaj od života? Aký je váš veľký sen? Robíte niečo preto, aby ste ho dosiahli? Ak nie, prečo nie? Čo vám bráni v tom, aby ste na tom začali pracovať už dnes?

Pravdepodobne ste vystrašení alebo ste si sami pred sebou vybudovali obrovský múr, ktorý má za následok všetku vašu prokrastináciu. Nech je to čokoľvek, pravdepodobne si myslíte, že to má veľkú váhu a čo je horšie, asi ste už aj prestali uvažovať nad vašimi snami, pretože ste sa vzdali.

Je to škoda. Ľudia si totiž dokázali vytvoriť život podľa svojich predstáv aj v oveľa horších situáciach ako ste vy. Možno vám v ceste stoja výhovorky a problémy. Všetko sa však dá prekonať. Avšak to sa dá iba vtedy, ak ste pripravení.

Tu je sedem varovných signálov, ktoré vám napovedia, že sa vzdávate vašich snov:

1. Výhovorky

Každý sa vyhovára. Sem tam by to bolo ešte únosné, ale problém nastane, ak sa budete neustále vyhovárať jednou a tou istou výhovorkou. To je čas, kedy si začnete myslieť, že je skutočná a neprekonateľná.

Vaše výhovorky sa možno zdajú byť reálne, ale tým kto ich vytvára ste iba vy. Keď som začínal, mal som tiež veľa výhovoriek. Mohol som sa vzdať, ale pokračoval som, pretože viem, že cesta, ktorú som si vybral, je cesta za realizáciou mojich snov. Zbavte sa výhovoriek a sústreďte vašu snahu na to, aby ste sa dostali o krok vpred.

2. Strach

Nielenže máte veľa výhovoriek ,ale taktiež aj strach. Mal som ho taktiež a stále ho mám. Obávam sa zo zlyhania, že nebudem dostatočne dobrý a podobné pocity má väčšina ľudí.

Avšak aj napriek tomu som pokračoval vpred. Ak necháte strach, aby vás zastavil, ste odsúdení k životu, ktorý rozhodne nechcete žiť. Samozrejme, teraz sa môžete cítiť pohodlne, ale za pár rokov skončíte ľutovaním, že ste to neskúsili. Je to naozaj to, čo chcete?

3. Analyzujete 

Snažíte sa analyzovať spôsob, akým dosiahnete vaše sny? Verte mi, nefunguje to. Určité plánovanie samozrejme funguje, ale základom je chopiť sa činu a zistiť čo naozaj funguje a čo nie.

Zamyslite sa nad vecami, ktoré ste odkladali, a podniknite ešte dnes nejaké činy, aby ste ich úspešne zvládli.

4. Jedného dňa

Koľkokrát ste už od ľudí počuli, že jedného dňa sa vydajú za svojimi snami, nasledovať ich vášeň a budú šťastní? Stavím sa, že medzi tými ľuďmi ste určite aj vy.

Jedného dňa sa v kalendári nenachádza a čím viac čakáte, tým viac čakáte. Čakanie to nejakým spôsobom nezjednoduší. Namiesto čakania, začnite teraz, kdekoľvek a s čímkoľvek. Je to totiž lepšie ako sedieť a čakať na „jedného dňa“.

5. Keby len

Keby ste len mali viacej peňazí, známostí alebo talentu, nasledovať vašu vášeň by pre vás bolo jednoduchšie, správne?

Nemyslím si.

Väčšina úspešných podnikateľov, ktorý žijú život, po ktorom túžili totiž nemali ich sny naservírované na striebornom podnose.

Okrem správneho postoja a ochoty chopiť sa činu vám nechýba vôbec nič.

6. Som nič

Obávate sa toho, že v sebe nemáte nič špeciálne, čo by ste ponúkli ostatným ľuďom?

Toto je problém, ktorý má veľa ľudí, zvlášť ak sa jedná o zarábanie peňazí na internete alebo vytvorenie nejakého biznisu. Každý z nás má v sebe niečo, čím môže tomuto svetu prispieť, a to niečo, je presne dôvod, prečo sme nažive.

7. Pohodlnosť

Keď sa jedná o nasledovanie vašich snov, strach zo zlyhania je veľkým problémom pre všetkých. Pravdepodobne ste počuli, že je ťažké ísť za vašimi snami a nasledovať vašu vášeň a aj je, ale každý to môže zvládnuť, stačí ak ste ochotní odložiť vaše pochybnosti a chopíte sa činu.

Musíte sa rozhodnúť či ste spokojní s tým, kde sa práve teraz nachádzate alebo či chcete podniknúť nejaké kroky k tomu, aby ste dosiahli život, ktorý vás v skutočnosti napĺňa.

Objavte vašu vášeň, nasledujte ju a vytvorte si život, ktorý v skutočnosti chcete. Neexistuje lepší čas ako začať hneď teraz.

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup