Citáty môžu byť často skvelým zdrojom inšpirácie. Preto som si dnes vybral 8 citátov, ktoré mám veľmi rád a ku každému som pridal pár svojich slov. Ak sa vám nejaký bude páčiť, vaše názory si rád prečítam v komentároch nižšie.

#1: „Boh mi dodáva pokoj akceptovať veci, ktoré nemôžem zmeniť, odvahu zmeniť veci, ktoré zmeniť môžem a rozum pochopiť ten rozdiel.“ – Reinhold Niebuhr

Toto je jeden z mojich obľúbených citátov. Pripomína mi, že aj keď nemôžem mať nad všetkým kontrolu, môžem a mal by som ovplyvniť aspoň nejaké veci.

#2: „Každá zmena neznamená rast, rovnako tak ako každý pohyb nemusí znamenať pohyb vpred.“ – Ellen Glasgow

Nie je dobré usilovať sa o zmenu, aby ste za každú cenu niečo zmenili. Ak sa pristihnite ako neustále vyhľadávate nejakú „zmenu“, skúste sa namiesto toho sústrediť na „zdokonaľovanie“.

#3: „Ak nebudú veci úmyselne menené k lepšiemu, budú sa meniť spontánne k horšiemu“ – Francis Bacon

Ak sa nerozhodneme preto, aby sme veci menili k lepšiemu, prirodzene budú mať tendenciu meniť sa k horšiemu.

#4: „Rast si vyžaduje neustále vzdávanie sa istoty.“ – Gail Sheehy

Toto je jeden z dôvodov, prečo považujem osobný rast a zmenu za ťažkú záležitosť! Naozajstný rast môže byť strašidelný a nepríjemný – to môže znamenať vykročiť z vašej pohodlnej zóny.

#5: „Rast je nepravidelný pohyb vpred: 2 kroky vpred, jeden späť. Zapamätajte si to a buďte na seba dobrí.“ – Julia Cameron 

Toto je ďalší dôvod, prečo je osobný rast náročný. Niekedy sa totiž môžete cítiť, že nerobíte pravidelný pokrok smerom vpred.Robíte chyby? To je úplne normálne. Netrestajte sa za to.

#6: „Každý rast je založený na aktivite. Bez námahy neprichádza do úvahy žiadny fyzický ani duševný rozvoj. A tou námahou sa myslí práca.“ – Calvin Coolidge

Pravdepodobne veľmi často rozmýšľate nad zmenou, avšak robíte niečo preto? Je veľmi jednoduché neustále čítať o tom ako schudnete alebo o tom, ako sa dostanete z dlhov, avšak oveľa ťažšie je mať sa k činom. Bez činov sa nedostanete nikam.

#7: „Život je o zdokonaľovaní sa. Ľudia nie sú perfektní, keď dovŕšia 21 rokov.“ – Bill Walton 

Stále sa považujem za celkom mladého (23) – avšak niekedy som doslova frustrovaný z toho, že som toho v živote nedokončil tak, ako by som si prial. Tento citát mi pripomína, že mám pred sebou ešte mnoho rokov, kedy budem mať čas sa zdokonaliť.

#8: „Problémy neodídu preč. Musíte na nich pracovať, pretože inak zostanú a budú navždy tvoriť bariéru pre rast a rozvoj vášho vnútra“ – M.Scott Peck 

Musíme sa zdokonaľovať, dokonca aj ak je to ťažké, v opačnom prípade nikdy nenaplníme náš potenciál.

Poznáte ešte nejaké citáty, ktoré s vami v poslednej dobe zarezonovali? Pokojne sa s nami o ne podeľte v komentároch nižšie. 

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup