Milióny nerastú na stromoch. Milióny nenájdete ležať na ulici. Ak však nie ste ešte milionár nikdy nestrácajte nádej, že by ste ním niekedy mohli byť. Zamyslite sa nad týmito dôvodmi a skúste spraviť vo svojom živote také opatrenia, ktoré pomôžu zarobiť prvý milión aj vám.

Keď som bol mladý, myslel som si, že peniaze sú najdôležitejšia vec v živote. Teraz keď som starý, viem to. – Oscar Wilde

1. Nie ste sám sebe šéfom

Nikde nie je napísané a nikto vám nedokáže garantovať, že ak budete svojím vlastným šéfom zarobíte svoj milión. Je ale menej pravdepodobné, že toho dosiahnete ak budete pod niekým pracovať. Na svete je totiž veľmi málo zamestnaní, v ktorých môžete milión zarobiť.

Neznamená to ale, aby ste zajtra dali v práci výpoveď a začali podnikať. Začiatky podnikania sú nesmierne náročné a môže trvať mesiace kým sa dostanete do zelených čísel. Namiesto toho skúste svoje podnikanie naštartovať popri zamestnaní. Istota pravidelného platu zo zamestnania bude pre vás veľmi dobrým základom. Ak si poviete, že na to nemáte čas, skúste sa zamyslieť nad tým, čo ste robili cez víkend. Vidíte?

2. Neriskujete

Ľudia sa nestanú milionármi bez toho, aby nepodstúpili riziko. Riskovať neznamená investovať všetky peniaze na jednom mieste alebo vsadiť všetky peniaze na jedného koňa. Riziko a výnos musia byť pri každej investícii v rovnováhe. Nikto nezbohatne na úrokoch z vložených peňazí v banke. Investovať svoje peniaze správne a rozumne je jednou zo základných vlastností bohatých ľudí.

3. Vždy zostanete iba pri nápadoch

Jedna vec je vymyslieť nápad za milión, druhá vec je ho zrealizovať. Ak ste jedným z tých ľudí, ktorí majú desiatky dobrých nápadov napísaných na papieroch na svojom pracovnom stole, ale nikdy ste nemali odvahu do niečoho sa pustiť, nikdy milionárom nebudete. Úspešní ľudia nesedia a nesledujú ostatných ako v živote napredujú. Úspešní ľudia konajú.

4. Svoje peniaze nemáte pod kontrolou

Na to, aby ste raz zarobili svoj milión nemusíte prežiť život na čistej vode osolenom chlebe. Každý chce žiť a nie prežívať. Neznamená to ale, že musíte svoje peniaze utrácať na veci, ktoré skutočne nepotrebujete a kupujete ich iba z dôvodu, že chcete. Skutočne potrebujete najnovší telefón za 800 eur? Potrebujete 13 párov čižiem? Potrebujete ku šťastiu 5 izbový byt v luxusnej štvrti, či luxusné auto s výkonom 500 koní?

Ak si tieto veci môžete dovoliť bez toho, aby ste si to vôbec na vašom bankovom konte všimli, tento článok nie je pre vás. Vy už zrejme milionárom ste. Ak svoje peniaze nedokážete správne manažovať teraz, je nepravdepodobné, že budete vedieť správne manažovať aj svoj milión.

5. Nestanovujete si ciele

Stanoviť si reálne ciele je základom pre úspech. Ciele vám pomáhajú peniaze ušetriť a následne ich dobre investovať. Chceli by ste sa zbaviť pôžičky čo najskôr? Stanovte si to ako prioritný cieľ a začnite na ňom pracovať hneď od prvého dňa. Chceli by ste prežiť romantickú dovolenku pri mori? Ak si stanovíte takýto cieľ, je to iba vo vašich rukách.

Čo je dôležité si uvedomiť, že ciele musia byť reálne a splniteľné. Ideálne aj merateľné, aby vás dokázalo ich plnenie potešiť a motivovať ďalej. Ak si však stanovíte, že chcete zarobiť milión v priebehu 2 týždňov, môže vás nesplnenie tohto nereálneho cieľa iba demotivovať a efekt je úplne opačný.

6. Svojim cieľom nevenujete dostatok času, energie a úsilia

Nikto nezarobí milión sledovaním Búrlivého vína, čítaním bulvárnych magazínov alebo 12 hodinovým spánkom. Ak nemáte toľko šťastia a nevyhráte v lotérii, zarobiť milión si vyžaduje veľa práce.

Považujte svoj čas a energiu, ktorú máte k dispozícii ako aktíva, ktoré môžete do projektu vložiť. Na to aby ste zarobili vaše vytúžené peniaze, nepotrebujete veľký finančný kapitál. Práve naopak. V dnešnej dobe globalizácie vám často stačí iba počítač a pripojenie na internet.

7. Nestretávate sa so správnymi ľuďmi

Pozitívna energia z ľudí je prenosná. Ak sa stretávate s ľuďmi bez cieľov, plných negatívnych názorov, ktorých vrcholom dňa je sedieť 4 hodiny pred televízorom, rozlúčte sa s úspechom. Ak strávite svoj čas v kolektíve ľudí, ktorí sú úspešní, progresívni a plný nápadov, nabije vás to obrovskou energiou.

Rozvíjajte vzťahy s úspešnými ľuďmi vo vašom okolí. Networking je dnes veľmi podstatný. Možno nájdete práve na workshope pracovného partnera s ktorým založíte firmu a.. Vy viete čo nasleduje 🙂

Zdroj: do čeho investovat?


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup