Rozchod je vždy nepríjemná a traumatizujúca skúsenosť. Ale zakaždým sa nájde riešenie, ktoré vám zlepší náladu aj celkový stav vašej psychiky a kondície. Potom sa to možno odrazí aj na vašom vzťahu, ktorý zrejme zažíva menšiu krízu. Nepodľahnite stereotypu a venujte sa činnostiam, ktoré vás odpútajú od bežných povinností.

Niekde začať musíte

Samozrejme, že ideálny liek na dokonalý vzťah sa nájsť asi nedá, pretože každá jedna osobnosť je charakteristická svojou povahou, ktorá ju predurčuje na konkrétne správanie. Ak si takéto prejavy našli u druhej osoby porozumenie a pochopenie, vzniká vzťah založený na tolerancii. To je dôležité, no ani tento spôsob nemusí vydržať dlhodobo.

Niekedy sa potrebujete nadýchnuť a zmeniť okolie. Ideálny je na to čerstvý vzduch, ktorý môže „rozpálenú“ hlavu schladiť a potom aj lepšie napovedať, ako si udržať dlhodobý vzťah.

Urobte si malý výlet do prírody

Získate tam potrebnú dávku hormónov šťastia, ktoré sa v prípade nutnosti popasujú s tými negatívnymi. Môžete ísť aj s partnerom a obnoviť si sľub a vyznanie lásky, čo bolo stredobodom pozornosti zoznámenia, ktoré ste na začiatku vzťahu určite absolvovali.

Môžete začať cvičiť jogu, ktorá pracuje s psychikou naozaj dokonale. Nič lepšie zrejme ešte na relaxáciu svet nevymyslel už 2 500 rokov. Naučíte sa správne dýchať, budete trpezlivejší a len tak ľahko nestratíte nervy.

Oddeľujte prácu a súkromie

Aj práca môže nepríjemným spôsobom zasiahnuť do vášho vzťahu. Ak sa vám nedarí a šéf vám nedal dostatočný priestor na vysvetlenie problému, ktorý vznikol, doma to už neriešte. Nevylievajte si zlosť na partnerovi, ktorý v podstate za nič nemôže. Ak to inak nepôjde, vybite si zlosť na niečom inom a rozumnejšom. Začnite upratovať, pokračujte v príprave zásob dreva na zimu a choďte vyvenčiť psa. Negatívna energia musí ísť von, no mali by ste si nájsť ideálny spôsob, ktorý nikomu neublíži a najmä nie vášmu vzťahu.