Bitcoin za posledné roky zatočil svetom peňazí. Už vyše dekádu dokazuje, že je schopnou alternatívou za tradičnú formu peňazí. 

Ak ste už aj vy rozhodnutý o tom, že chcete skutočne vlastniť Bitcoin a iné kryptomeny, po prípade s nimi chcete narábať, a to platením a obchodovaním na burzách, je potrebné urobiť dve podstatné kroky, a to zvoliť spôsob ich kúpy a vytvorenie peňaženky, do ktorej vám bude peňaženka poslaná.

Ak ste úplný nováčik vo svete kryptomenách, no nechýba vám nadšenie, najjednoduchší a najbezpečnejší spôsob je využiť kryptozmenáreň Coinbase. Tu totiž môžete urobiť oba úkony naraz.

Čo sa dá s nakúpeným Bitcoinom urobiť

Ak ste vlastníkom Bitcoinu, máte tri možnosti, ako s ním naložiť ďalej. To sú:

  1. bezpečne uchovať bitcoin a čakať na budúci cenový vývoj, tzv. holding,
  2. aktívne obchodovať s Bitcoinom na burze, tzv. trading,
  3. predávať a nakupovať ďalšie kryptomeny.

Rozoberme si jednotlivé možnosti ďalej.

Bezpečné uchovanie a čakanie na budúci cenový vývoj

Pokiaľ ste si nakúpili kryptomenu, no neplánujete s ňou ďalej obchodovať a chcete ich iba podržať, po prípade používať ako platidlo, najlepšie je uschovať ich v peňaženke, ku ktorej vlastníte svoj vlastný kľúč. Takúto peňaženku ponúka aj Coinbase, ktorá patrí medzi najbezpečnejšie kryptozmenárne v súčasnosti.

Aktívne obchodovanie na burze

So svojou nakúpenou kryptomenou môžete navštíviť kryptomenové burzy, na ktorých môžete predávať alebo nakupovať ďalšie kryptomeny. Na to, aby ste tu mohli obchodovať je potrebné byť zaregistrovaný na jednotlivých burzách.

Na trhu existuje niekoľko búrz, ktoré ponúkajú viacero spôsobov obchodovania s kryptomenami, sú zabezpečené a majú prehľadné a používateľské mobilné aplikácie.

Predávanie a nakupovanie ďalších kryptomien

Na to, aby ste mohli predávať a nakupovať ďalšie kryptomeny je taktiež potrebné zaregistrovať sa na kryptomenovej burze. Na niektorých burzách sa dá uskutočniť priama kúpa, resp. výmena kryptomeny za eurá či iné meny.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup